29 Μαρτίου, 2024

ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝ! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ!

 ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η μητέρα του παιδιού ήταν νεκρή. Ο πατέρας ομολόγησε τα ξημερώματα ότι το παιδί το έστειλε με την θεία του στην Γαλλία. Η εμφάνιση δικηγόρου σε γαλλική πόλη που ανατρέπει τα πάντα!

μ1 μ2 μ3

Η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν. Της 7χρονης που είχε εξαφανιστεί από το Παγκράτι και βρέθηκε τελικά μετά την ομολογία του πατέρα της καλά στην υγεία της στην Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το μεσημέρι εμφανίστηκε στις γαλλικές αστυνομικές αρχές στην Σεντ Ετιέν δικηγόρος ο οποίος υποστήριξε ότι εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν. Με την διαφορά ότι μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της η μητέρα της μικρής είχε πεθάνει πριν από χρόνια!

Μέχρι εκείνη την στιγμή γνωρίζαμε ότι σύμφωνα πάντα με την ομολογία του πατέρα πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί είναι στην Γαλλία. Ότι μάλιστα το έστειλε ο ίδιος εκεί με την αδερφή της μητέρας της μικρής Βαλεντίν η οποία ήρθε στην Ελλάδα και χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα πήρε το παιδί στην Γαλλία.

Μάλιστα γνωρίζαμε ότι η θεία της μικρής χρησιμοποίησε το διαβατήριο της μικρής της κόρης που έχει την ίδια ηλικία με την Βαλεντίνη και έτσι έβγαλε το παιδί από την χώρα. Αρχικά μάλιστα, αναφέρουν οι πληροφορίες η θεία ήταν να ταξιδέψει με την μικρή της ανιψιά στη Νορβηγία αλλά έχασαν την πτήση.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει πλαστά έγγραφα του πατέρα της 7χρονης και φίλων του σε φιλικό του σπίτι. Με αυτή την αφορμή τον κράτησαν και εξετάστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας από έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όπου εκεί ομολόγησε το τι είχε γίνει. Μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν αρνητικός στις απαντήσεις που έδινε. Με την ομολογία του στους αστυνομικούς έγινε αμέσως βιντεοκλήση στην Γαλλία και μίλησαν με το παιδί και την θεία του.

Αναλυτικά η δήλωση του Αμπελκά:

«Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε στο ethnos.gr ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Το εισιτήριο του πατέρα της Βαλεντίνης χωρίς επιστροφή
Σήμερα και μετά την ομολογία του αστυνομικοί με νέες έρευνες διαπίστωσαν ότι είχε βγάλει εισιτήριο για την Γαλλία με σημερινή ημερομηνία και θα ταξίδευε με πλαστά χαρτιά. Στο ερώτημα των αστυνομικών γιατί δεν το είπε από την πρώτη στιγμή, φέρεται να απάντησε ότι είχε κάνει φυλακή στο Κογκό και τον είχαν βασανίσει. Και επειδή είχε και ο ίδιος πλαστά έγγραφα φοβόταν ότι θα έμπαινε πάλι στην φυλακή. Σε κάθε ευκαιρία έλεγε στους αστυνομικούς ότι το μόνο που ήθελε ήταν μια καλύτερη ζωή για το παιδί του.

mauros

Το 7χρονο κοριτσάκι, την εξαφάνιση του οποίου είχε δηλώσει ο πατέρας της στις αρχές και είχε πει μέχρι και για προσέγγισή του από ΜΚΟ, είναι καλά στην υγεία του και βρέθηκε από Γάλλους αστυνομικούς που ήταν σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει την βοήθεια των γαλλικών και μετά από συντονισμένες κινήσεις εντόπισαν το 7χρονο κοριτσάκι. Το παιδί βρέθηκε σε συγγενείς της μητέρας της, που έχει φύγει από την ζωή, και πήγαινε και στο σχολείο.

Πότε εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν
Ήταν παραμονή Χριστουγέννων όταν χάθηκαν τα ίχνη της μικρής Βαλεντίν από το Παγκράτι. Ο πατέρας της την είχε στείλει σε μίνι μάρκετ της περιοχής, προκειμένου να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό για να πιει ένα χάπι, καθώς όπως δήλωσε είχε πονοκέφαλο.

Από τότε της 7χρονης χάθηκαν, ενώ και οι κινήσεις του πατέρα της από την αρχή προκάλεσαν ερωτήματα στις Αρχές που ανέλαβαν τις έρευνες, καθώς την έψαξε την ίδια μέρα μ’ έναν φίλο του και στην συνέχεια, αφού δεν την είχε εντοπίσει, έπεσε για ύπνο πιστεύοντας πως θα επιστρέψει. Ο πατέρας εξεταζόταν από τις αρχές από την Δευτέρα 10/02/2020. Τελικά, έσπασε και ομολόγησε που βρίσκεται το παιδί του.