19 Απριλίου, 2024

Nations League: Όλα μηδέν στο remake του τελικού Euro μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας

Nations League: Όλα μηδέν στο remake του τελικού Euro μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας

Με αρκετά γκολ αλλά… λίγους νικητές ολοκληρώθηκαν τα ματς της 3ης αγωνιστικής του Nations League, όσον αφορά στο πρόγραμμα του Σαββάτου (11/6). Στο σημαντικότερο εξ αυτών, για τον 3ο όμιλο της 1ης κατηγορίας, στο Μολινό του Γούλβερχαμπτον, οι Εθνικές Αγγλίας και Ιταλίας που κοντραρίστηκαν στον τελευταίο τελικό του Euro αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ (0-0). Οι Άγγλοι και οι Γερμανοί έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη…

Τόσο η Αγγλία όσο και η Ιταλία παρουσίασαν δύο πολύ διαφορετικά σύνολα, πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα μεν, αμφότερες υστέρησαν δε στην τελική προσπάθεια. Οι πολλές εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες ήταν το κύριο στοιχείο του αγώνα αυτού, το τελικό αποτέλεσμα του οποίου, σε συνδυασμό με την ισοπαλία και στο άλλο ματς του ομίλου, αφήνουν τα πάντα ανοιχτά στο γκρουπ μετά από τρεις αγώνες.

Η Γερμανία διατήρησε το αήττητο επί των ημερών του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της (12 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις δίχως ήττα με 8-4-0), αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο της League A. Το 1-1 με την Ουγγαρία διατήρησε τα Πάντσερ στην 3η θέση του γκρουπ, ωστόσο, μετρούν μόλις 2 νίκες σε 13 ματς στο Nations League (2-8-3), με μόλις ένα «διπλό» στα 7 εκτός παιχνίδια της. Οι Μαγυάροι, όπως έκαναν και στο πρόσφατο Euro κατάφεραν να μην ηττηθούν (2-2 στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), παρ΄ όλα αυτά έμειναν με μόλις μία νίκη στις 7 τελευταίες συναντήσεις με τη Γερμανία (1-4-3).

Μετά από δύο σερί ήττες, η Ουαλία κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» με το Βέλγιο στο φινάλε (1-1) και να πάρει τον πρώτο της βαθμό στον 4ο όμιλο της League A. Οι Κόκκινοι Διάβολοι από την πλευρά τους απέτυχαν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά το εντυπωσιακό 6-1 επί της Πολωνίας στις Βρυξέλλες.

Η Ολλανδία διεύρυνε το αήττητο σε 11 τελευταία ματς που έχει δώσει, αλλά δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί των 5 νικών που είχε, καθώς αναδψείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στην Πολωνία. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ είχε την πρώτη της απώλεια στον 3ο όμιλο της League A, ωστόσο, παρότι βρέθηκε να χάνει 0-2 στο δεύτερο μέρος, απάντησε πολύ γρήγορα με 2 γκολ μέσα σε τρία λεπτά και είχε την ευκαιρία στο φινάλε να φτάσει στην ολική ανατροπή, αλλά ο Ντεπάι αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Τέλος, η Τουρκία έκανε το 3Χ3 στο Λουξεμβούργο, όπου νίκησε με 2-0 και συνεχίζει ακάθεκτη στον 1ο όμιλο της League C, όπου μετά από τρία ματς έχει σημειώσει 12 γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα, ενώ η Ρουμανία «άνοιξε λογαριασμό» με το 1-0 επί της Φινλανδίας.

Από εκεί και πέρα, «άνοιξαν λογαριασμό» στο 3ο Nations League, Ιρλανδία και Νησιά Φερόε με τις εντός έδρας επιτυχίες τους επί των Σκωτίας και Λιθουανίας με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Ουκρανία, η Ιρλανδία πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο της League B και, μάλιστα, με άκρως εμφατικό τρόπο επικρατώντας με 3-0 της Σκωτίας.

Στο Τόρσαβν, τα Νησιά Φερόε επικράτησαν με 2-1 της Λιθουανίας και μετά από δύο σερί ήττες πανηγύρισαν το πρώτο τους «τρίποντο» απέναντι στο συγκρότημα του Βάλντας Ιβανάουσκας, που δεν έχει ούτε βαθμό μετά από τρεις αγώνες στον 1ο όμιλο της League C.

Το δύο στα δύο στον 1ο όμιλο της League B του Nations League έκανε η Ουκρανία. Μετά το 1-0 επί της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, η ομάδα του Ολεξάντρ Πετράκοφ, επικράτησε με 3-0 και της Αρμενίας στο Λοτζ και προηγείται με 6 βαθμούς στο γκρουπ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 24 λεπτά στο τελευταίο ημίωρο, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 61΄, 77΄ και 84΄ με τους Μαλινόφσκι, Καραβάεφ και Μικολένκο (είχε περάσει αλλαγή αμέσως μετά το 2-0). Η σημερινή ήταν η 2η ήττα σε 3 ματς για τους Αρμένιους.League A