29 Μαρτίου, 2024

Μπριζίτ Μακρόν: Τα δύο υψηλού προφίλ σύνολα και το χειροφίλημα του Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του

Μπριζίτ Μακρόν: Τα δύο υψηλού προφίλ σύνολα και το χειροφίλημα του Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του

Για ακόμα μία πενταετία στο τιμόνι της Γαλλίας θα βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν που αν και επανεξελέγη θριαμβευτικά-κόντρα στις δημοσκοπήσεις, το αυξημένο ποσοστό της Μαρίν Λεπέν -το ισχυρότερο που έχει σημειώσει η ακροδεξιά στην 5η γαλλική Δημοκρατία- συνεπάγεται προβλήματα για τη δεύτερη πενταετία του Μακρόν στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων και παράλληλα στέλνει προειδοποιητική βολή στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέρα από τα ερωτηματικά και τις ανησυχίες, όμως, υπάρχουν και κάποια δεδομένα, όπως για παράδειγμα η στήριξη της Μπριζίτ Μακρόν στον Γάλλο Πρόεδρο που κάνει το cliche «Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα κρύβεται πάντα μια έξυπνη γυναίκα» να αποκτά ένα προεδρικό, δυναμικό και παράλληλα ρομαντικό νόημα. Για παράδειγμα, το δημόσιο χειροφίλημα και το χέρι-χέρι μετά την επανεκλογή είχε τεράστια αξία και έκρυβε αναγνώριση και θαυμασμό από τη μεριά του Εμανουέλ Μακρόν.

https://www.instagram.com/p/Ccv3IrAMcc7/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e863c4c9-0733-4372-8a0c-fe1c2fee97e1

Κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του, πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ, και περιστοιχισμένος από παιδιά και εφήβους ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής στο Πεδίο του Άρεως (Champ de Mars) στη σκιά του Πύργου του Άιφελ υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά» του Μπετόβεν, επίσημου ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και πριν από πέντε χρόνια.

Εκτός από την προεδρική είσοδο και ομιλία, τις δημόσιες καταθέσεις ψυχής και τα χειροφιλήματα, όμως, τα βλέμματα όλων τράβηξαν και οι στιλιστικές επιλογές της Μπριζίτ Μακρόν που για ακόμα μία φορά δεν απογοήτευσαν. Για τη σημαντική αυτή ημέρα για τη Γαλλία και τον σύζυγό της, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέλεξε  δύο υψηλού προφίλ σύνολα τα οποία απέπνεαν σίγουρη νίκη.

Φτάνοντας στο εκλογικό τμήμα το πρωί της Κυριακής στην πολή Le Touquet της Βόρειας Γαλλίας, η Μπριζίτ Μακρόν ψήφισε για τις προεδρικές εκλογές και τον δεύτερο γύρο με ένα μπεζ κοστούμι δίνοντας έτσι και την ψήφο εμπιστοσύνης της σε ένα λιτό αλλά πολύ δυναμικό outfit. Το σετ περιελάμβανε slim παντελόνι και αυστηρό σακάκι. Το σύνολο ολοκλήρωσε με μια λευκή μπλούζα, μυτερές ψηλοτάκουνες nude γόβες και μια μπεζ τσάντα Louis Vuitton.

https://www.instagram.com/p/Ccu-hdosbY8/?utm_source=ig_embed&ig_rid=8509ecf9-5454-42bf-90de-37f8e6b82612

AP
AP

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Μακρόν άλλαξε outfit προκειμένου να γιορτάσει την επανεκλογή του Προέδρου. Για την περίσταση, φόρεσε και πάλι ένα δυναμικό κοστούμι αυτή τη φορά σε βαθύ μπλε απόχρωση. Το -σε στιλ μιλιτέρ- blazer με ασημένιο γιακά και λεπτομέρειες στα κουμπιά ταίριαξε άψογα και με τον Πρόεδρο Μακρόν ο οποίος συντόνισε το στιλ του επιλέγοντας μπλε κοστούμι και λευκό πουκάμισο.

AP

Η μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα της Μακρόν γίνεται πάντα θέμα συζήτησης -πόσω μάλλον σε τέτοιες περιστάσεις- στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και θεωρείται πρότυπο για τη γαλλική-κομψότητα και αισθητική. Πίσω από τις εμφανίσεις της κρύβονται σχεδιαστές όπως Nicolas Ghesquiere, Alexandre Vauthier και Dior και πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν, εκείνη.