19 Απριλίου, 2024

Μπογδάνος: Έργα και ημέρες μέχρι τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Μπογδάνος: Έργα και ημέρες μέχρι τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, 5 Οκτωβρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στη διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Η διαγραφή Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά και τον εμφανή εκνευρισμό του Νίκου Δένδια στη Βουλή την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο μέχρι ίδιος, από την αρχή της κοινοβουλευτικής θητείας του είχε συνηθίσει να προκαλεί με την alt – right ρητορική και τον εριστικό δημόσιο λόγο του, μέχρι πρότινος με την «κάλυψη» του κόμματός του.

Τανκς στην ΕΡΤ

«Δεν θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ», δήλωνε τον Φεβρουάριο του 2019 η τότε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  Μαρία Σπυράκη, λίγο αφότου ο  -τότε- δημοσιογράφος, με ένα tweet είχε υποσχεθεί ότι, σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, θα έμπαιναν τανκς στην ΕΡΤ. «Δεν έχετε ιδέα τι έχει να γίνει στην ΕΡΤ αν βγει η Νέα Δημοκρατία», ήταν η αρχική ανάρτηση Μπογδάνου, τότε, με χρήστη του Twitter να τού απαντάει ότι τέσσερα χρόνια περιμένει ένα τανκ στην πύλη της δημόσιας τηλεόρασης, και τον Μπογδάνο να τού απαντάει «Ψηφίστε σωστά και το ‘χουμε!». Η Μαρία Σπυράκη διαψεύστηκε από το ίδιο της το κόμμα, την ημέρα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων αφού ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρέθηκε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ά Αθήνας του κόμματος, που έγινε κυβέρνηση τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

capture.jpg
capture.jpg

Οι βίγκαν, μπαχαλοσατανίστριες λεσβίες

Από τα πρώτα δείγματα γραφής της κοινοβουλευτικής θητείας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η διαμάχη του με τα σατιρικά lubentv και Ελληνοφρένεια, που έφτασε στη Δικαιοσύνη. Αφορμή, ένα σατιρικό βίντεο με δηλώσεις του σε διαδικτυακή εκπομπή όπου ενέφερε ότι «Ένα από τα φρούτα της νέας εποχής που μας έφερε η παγκόσμια Αριστερά είναι οι παγανίστριες μάγισσες», για να προσθέσει ότι, πλέον, υπάρχουν βίγκαν λεσβίες που σπάνε κρεοπωλεία.

Μπογδάνος VS ΑΚΕΛ

Tον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, σχολιάζοντας, σε επίσκεψή του στην Κύπρο, τη δράση του ΑΚΕΛ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωνε:  «Το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για Ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό. Η ιστορία του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό στρογγυλός σε αυτό που λέω, αλλά συχνά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σα να έχει αλλεργία σε κάθε τί το ελληνικό. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υλοποιείται η στρατηγική συνεργασία του κέντρου και της δεξιάς. Έχει ξανασυμβεί ιστορικά αυτό, όταν χρειάστηκε η Ελλάδα να μείνει στο δυτικό μπλοκ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».

Δημοσιοποίηση στοιχείων διαδηλωτή

Λίγες μέρες αργότερα, σάλος προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση στοιχείων διαδηλωτή σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις. Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τα επεισόδιο που σημειώθηκαν μπροστά από το Άγαλμα του Τρουμαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο βουλευτής της ΝΔ έγραφε: «Ο δράστης της “εντυπωσιακής” επίθεσης στον αστυνομικό το Σάββατο λέγεται Β… Π… του Σ., είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΚΚΕ».

ογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΚΚΕ».

capture.jpg

Σε ακροδεξιά εκδήλωση για τα Δεκεμβριανά

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδωσε το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες χωροφύλακες στου Μακρυγιάννη κατά τα Δεκεμβριανά. Παρέα με μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Μπογδάνος καθώς και οι βουλευτές Μεσσηνίας και Πρέβεζας του κυβερνώντος κόμματος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Στέργιος Γιαννάκης κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χωροφυλάκων της πιο μαύρης περιόδου της ιστορίας της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο εν λόγω μνημόσυνο, στο παρελθόν, μόνο τρεις περιπτώσεις αποστολής στεφάνων έχουν καταγραφεί, από τους Απόστολο Νεράντζη (2000), Πάνο Παναγιωτόπουλο (2012) και Θάνο Πλεύρη (2014).

Παρουσία σε ξενοφοβική συγκέντρωση, απειλή και στοχοποίηση δημοσιογράφου – Κάλυψη από Πέτσα

Τον Ιούλιο του 2020, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, είχε στοχοποιήσει την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου ζητώντας εμμέσως, με ανάρτηση στο Twitter την απόλυσή της από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84. Αφορμή ήταν οι αναρτήσεις της κ. Κουμάντου στο Facebook για τη συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, όπου συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ. Στην ίδια συγκέντρωση ήταν και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης.

«Παρακαλείται ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας, @A984Official να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες. Επόμενη στάση, δημοτικό συμβούλιο.», ήταν η ανάρτηση Μπογδάνου τότε. Την παρουσία Μπογδάνου στη ρατσιστική συγκέντρωση είχε κληθεί να σχολιάσει ο -τότε- κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμεί», ήταν η επίσημη απάντηση του κυβερνώντος κόμματος, μέσω του εκπροσώπου του.

capture.jpg

Για Αντετοκούνμπο: Δεν υπήρχαν μαύροι στην εθνική μας ιστορία

Στις αρχές του 2021 και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος φιλοξένησε στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο, τον αρθρογράφο της Καθημερινής, Τάκη Θεοδωρόπουλο, και με αφορμή το νέο βιβλίο του, σχολίασαν και την αφίσα για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, η οποία μόλις είχε δοθεί στη δημοσιότητα – η οποία είχε, πάνω, και το πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Στα πρώτα αυτά 200 χρόνια δεν υπήρχαν μαύροι στην εθνική μας ιστορία», ανέφερε στην εν λόγω εκπομπή, ενώ ενημέρωνε τους ακροατές για την παγκόσμια συνωμοσία του Netflix, σύμφωνα με την οποία «ο εγκληματίας είναι πάντα, ο άντρας ο στρέιτ, ο λευκός».

Στοχοποίηση προσφυγόπουλων

Τον ίδιο μήνα, με ανάρτησή του στα social media, έδειχνε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Σεπόλια το οποίο ήταν προορισμένο για εγκατάσταση ανήλικων προσφυγόπουλων. Τότε, ο βουλευτής έκανε λόγο για «επικίνδυνη διάβρωση» της κοινωνικής συνοχής και της ειρήνης.

capture.jpg

Η προειδοποίηση Οικονόμου

Φαίνεται ότι ο χρόνος για τον Μπογδάνο στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να μετράει αντίστροφα μετά και το αδιανόητο περιστατικό της 14ης του περασμένου Σπεπτέμβρη. Ο πρώην δημοσιογράφος, κοινοποίησε ανυπόγραφο άρθρο από σάιτ που -μέχρι την εκλογή του- τού ανήκε, όπου εκφραζόταν ανησυχία γιατί, σε τάξη νηπιαγωγτείου του Δήμου Αθηναίων, υπήρχαν μόνο δύο παιδιά με ελληνικά ονόματα. Το εξωφρενικό είναι ότι, στην αρχική μορφή του δημοσιεύματος, υπήρχε δημοσίως ο κατάλογος με τα ονοματεπώνυμα των νηπίων και της δασκάλας τους. Οι έντονες αντιδράσεις του διαδικτύου υποχρέωσαν Μπογδάνο και ιστοσελίδα να «κατεβάσουν» από το δημοσίευμα τον κατάλογο και να κάνουν λόγο για «λάθος εκ παραδρομής», όμως, ήδη, η κατάσταση είχε φτάσει στα άκρα – παρότι, και σε αυτό το περιστατικό η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, «έβαλε πλάτη».

capture.jpg

Μετά το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης προειδοποίησε ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές». Όπως όλα δείχνουν το αντικομμουνιστικό παραλήρημα της Τρίτης, 5 Οκτωβρίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον βουλευτή της ‘Α Αθήνας να αποτελεί πια παρελθόν από το κυβερνών κόμμα.