16 Απριλίου, 2024

Μπιφτέκια σολομού

Μπιφτέκια σολομού

Πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο, ο σολομός έχει κι ένα ακόμη ατού: αρέσει και σε κάποιους που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Εδώ σας προτείνουμε να τον ψιλοκόψετε, να φτιάξετε μπιφτέκια και να τα σερβίρετε είτε με μια σαλάτα είτε με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο σολομού
  • 150 γρ. γαλέτα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 ασπράδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε την πέτσα και τα αγκαθάκια από το φιλέτο του σολομού. Ψιλοκόψτε τον ή περάστε τον από τον πολυκόπτη, χωρίς όμως να γίνει αλοιφή. Είναι καλό να υπάρχουν ψιλοκομμένα κομμάτια από το φιλέτο στο μείγμα.
  2. Βάλτε τον ψιλοκομμένο σολομό σε ένα μπολ και ρίξτε τη γαλέτα, το ασπράδι, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να πλάσετε τα μπιφτέκια.
  3. Πλάστε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλετε, αλείψτε τα με ηλιέλαιο και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα ή τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Εναλλακτικά, ψήστε τα στο φούρνο, στον αέρα, για 10 λεπτά.
  4. Σερβίρετέ τα με γαρνιτούρα της επιλογής σας: με σαλατικά για ένα ελαφρύ γεύμα ή με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.