28 Μαρτίου, 2024

Μπάχαλο στο ΚΙΝΑΛ: Ποιος υποψήφιος τρίβει τα χέρια του με τις 6 υποψηφιότητες. Παρασκήνιο

Μπάχαλο στο ΚΙΝΑΛ: Ποιος υποψήφιος τρίβει τα χέρια του με τις 6 υποψηφιότητες. Παρασκήνιο

Ποιος υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ τρίβει τα χέρια του από χαρά μετά τις πολλαπλές υποψηφιότητες από το Γεννηματικό και Παπανδρεϊκό μπλοκ;

Αναστάτωση και διχόνοιες έφερε στους Γεννηματικούς η υποψηφιότητα Χρηστίδη και όχι μόνο.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παύλου Χρηστίδη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά τού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλά εκ μέρους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυρία Γεννηματά προκειμένου να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, το μήνυμα της Φ. Γεννηματά είναι: «Η δήλωση που έκανα την Τρίτη ισχύει απολύτως. Ο ρόλος μου ως προέδρου είναι ρόλος εγγυητή της ενότητας και των διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμπλέξει το όνομά μου στην προεκλογική αντιπαράθεση και να μιλά εκ μέρους μου» φέρεται να είπε, σύμφωνα με συνεργάτες της. Αυτή η δήλωση, προφανώς, αφορά όλους όσοι προέρχονται από το γεννηματικό μπλοκ.

Η απάντηση συνεργατών του Χρηστίδη

Από την πλευρά Χρηστίδη, επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε τέτοιος διάλογος με την Φώφη Γεννηματά, ούτε ο ίδιος ζήτησε κάτι από εκείνη. «Το ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο της προέδρου και το προσωπικό κύρος που θωρακίζει την αξιοπιστία των διαδικασιών και την ενότητα του Κινήματος σήμερα και στο μέλλον, το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού όλοι όσοι σταθήκαμε στο πλευρό της σε όλη την πορεία ανάκαμψης και αναγέννησης της παράταξης.

Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση για μια ανθρώπινη, ζεστή συζήτηση ανάμεσα στην Πρόεδρο και τον Παύλο Χρηστίδη». ανέφεραν πηγές του επιτελείου Χρηστίδη.

Ποιος υποψήφιος ευνοείται από τις τελευταίες εξελίξεις

Η αλήθεια είναι ότι για τον Ανδρέα Λοβέρδο δουλεύουν όλοι.

Αυτό μεταφέρουν στον Γραμμοφωνατζή κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Πολύ απλά, οι δυο υποψηφιότητες του Γερουλάνου και του Κεγκέρογλου έχουν ως αφετηρία αναφοράς το Παπανδρεϊκό μπλοκ.

Το Παπανδρεϊκό μπλοκ όμως ως σημείο αναφοράς και ο Καστανίδης αλλά και ο Ανδρουλάκης που ελπίζει ότι θα πάρει ψήφους από όσους δεν θέλουν τον Λοβέρδο.

Αποτέλεσμα να διασπαστούν οι ψήφοι όλων των παραπάνω, ενώ το αντίστοιχο μπλοκ του Λοβέρδου θα πάει όλοι μαζί.

Άρα; Άρα ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μπει σίγουρα πρώτος στον δεύτερο γύρο και με μεγάλη διαφορά.

Αυτό θα του δώσει προβάδισμα νίκης.

Αυτά μου λένε άνθρωποι που ξέρουν καλά την ιστορία του Κινήματος.