29 Μαρτίου, 2024

Μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη: Ποια παιδιά του πήγαν τελικά, τι είπε η Μαργαρίτα [φωτο]

Μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη: Ποια παιδιά του πήγαν τελικά, τι είπε η Μαργαρίτα

Τι έγινε τελικά στο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη;

Στο Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στο Γαλατά τελείται αυτή την ώρα το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη και του γιου του Γιώργου, οι οποίοι βρέθηκαν στην Κρήτη με τις οικογένειες τους.

Τις προηγούμενες ημέρες η κόρη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη είχε δηλώσει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει στο μνημόσυνο, παρά ταύτα σήμερα βρέθηκε στον Γαλατά.

Όπως αναφέρει το Creta24, τη διοργάνωση της τελετής έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά θα είναι επισκέψιμη το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 έως τις 14:00 και έχει ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα.

Επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου έχει ετοιμάσει ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα στην πλατεία του Γαλατά με συνθέσεις του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη για το μνημόσυνο του πατέρα της

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αναφερόμενη στο μνημόσυνο δήλωσε, σύμφωνα με το reportal.gr, ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παραβρεθεί στο 40ήμερο μνημόσυνο.

«Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω εάν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω».

«Είμαι πολύ θυμωμένη» δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Παίρνοντας αφορμή από το σχόλιο μιας παριστάμενης, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μοιράστηκε για πρώτη φορά – όπως είπε – τον θυμό που νιώθει εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί από τον θάνατο του Μίκη και μετά.

«Είναι μία υπόθεση όλων σας γιατί είναι ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά δεν είναι δικιά μου υπόθεση ο θάνατος του. Δυστυχώς. Αυτό είναι πολύ πικρό. Και το λέω εδώ σε σας εδώ πρώτη φορά. Το ξέρουν οι δικοί μου.

Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι.

Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με τον Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό», είπε σε μια αποστροφή του λόγου της.