28 Μαρτίου, 2024

«Μην τον χτυπάτε είναι ιερέας»: Χαμός με αστυνομικούς και πιστούς – Δεν τους άφηναν να πάνε για λειτουργία στην Ηλιούπολη (Video)

«Μην τον χτυπάτε είναι ιερέας»: Χαμός με αστυνομικούς και πιστούς – Δεν τους άφηναν να πάνε για λειτουργία στην Ηλιούπολη

Μεγάλη ένταση στο σημείο

Ένταση υπήρξε την Τετάρτη στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, ο οποίος βρίσκεται σε μία από τις εισόδου του Υμηττού.

Ο συγκεκριμένος δρόμος λοιπόν είχε αποκλειστεί από την Ελληνική Αστυνομία, λόγω των καιρικών συνθηκών και του μεγάλου κινδύνου που υπήρχε για εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Όταν λοιπόν ο ιερέας που λειτουργεί εκεί μαζί με τους πιστούς προσέγγισαν στο σημείο, υπήρξε ένταση με τις αρχές που βρίσκονταν στο σημείο και δεν τους επέτρεπαν να περάσουν.

Στο εν λόγω βίντεο ακούγονται οι πολίτες να λένε στους αστυνομικούς να μην χτυπάνε τον ιερέα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο

Οχετός από ιερέα για αμβλώσεις: «Καλύτερα να γεννήσουν το παιδί και μετά να το σκοτώσουν»

Στον απόηχο της σκοταδιστικής απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, για άρση της καθολικής προστασίας των αμβλώσεων, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών, ένας ιερέας σχολιάζει τις αμβλώσεις, ενώ τις συγκρίνει με την υπόθεση της Πάτρας.

Ο ιερέας φαίνεται να μην έχει …ούτε ιερό ούτε και όσιο προβάλλοντας την «χριστιανική αγάπη» τοποθετούμενος για τις αμβλώσεις, ξεχνώντας και τα «ου φονεύσεις» και τα «αγαπάτε αλλήλους».

«Είναι προτιμότερο λέει η γυναίκα να γεννήσει το παιδί της να το βαφτίσει και μετά να το σκοτώσει, παρά να το σκοτώσει μέσα στη κοιλιά» λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο ο ιερέας.

Ειδικότερα σχολίασε πως είναι υποκριτικό να λυπάται ο κόσμος για τον χαμό των τριών αυτών παιδιών και παράλληλα να φωνάζει για το δικαίωμα στις αμβλώσεις.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικού δικτύου από τη φεμινιστική σελίδα «womenlikeyou_backup» και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εκείνες εκεί που φωνάζουνε τώρα που φωνάζανε, να την λιντσάρουν θέλανε, ρωτήστε να δείτε, ας ρωτήσει η καθεμιά με το εαυτό της, πόσες εκτρώσεις έχει κάνει; Πόσα παιδιά έχει σκοτώσει;

Και μάλιστα αν θέλετε να σας υπενθυμίσω ίσως τι είπε, ότι είναι λιγότερο κακό αυτό που έκανε αυτή, αυτό που κάνουμε εμείς με το να σκοτώσουμε εμείς ένα παιδί πριν έρθει ακόμα στη ζωή, δεν το λέει ο Άγιος Παΐσιος αυτό;

Είναι προτιμότερο λέει η γυναίκα να γεννήσει το παιδί της να το βαφτίσει και μετά να το σκοτώσει, παρά να το σκοτώσει μέσα στη κοιλιά. Αλλά αγαπητοί μου αδελφοί βλέπετε, επειδή μας ελέγχει η συνείδηση και νομίζουμε ότι θα την καθησυχάσουμε, βγάλαμε όλο μας το μένος σε αυτή την ταλαίπωρη.

Άλλα δεν θα ήταν μια ευκαιρία να γυρίσουμε στον εαυτό μας και να μετανοήσουμε για αυτά τα εγκλήματα που κάνουμε κάθε μέρα, όλη η κοινωνία μας, και να υποκρινόμαστε δήθεν ότι είμαστε σωστοί και ότι λυπηθήκαμε, ότι λυπόμαστε εμείς τα παιδιά εεε… που η καημένη εκείνη έχει σκοτώσει, τουλάχιστον λένε οι άνθρωποι, να σταματήσουμε την υποκρισία να μετανοήσουμε να εξομολογηθούμε και να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, γιατί όπως βλέπετε πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο».