Μίκης Θεοδωράκης: Σάλος με γιο εκτός γάμου, Νίκο Κουρή. Ποιος είναι πραγματικά, έξαλλη η Μαργαρίτα

Μίκης Θεοδωράκης: Σάλος με γιο εκτός γάμου, Νίκο Κουρή. Ποιος είναι πραγματικά, έξαλλη η Μαργαρίτα

Ποιος είναι ο φερόμενος γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκης, Νίκος Κουρής;

Το ερώτημα θέτει η “Εφημερίδα των Συντακτών” κάνοντας λόγο για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, εναντίον του Νίκου Κουρή, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνει εκτός γάμου γιος του Μίκη.

Ο Νίκος έχει καλλιτεχνική δραστηριότητα και διατηρεί το διαδικτυακό ραδιόφωνο με την ονομασία Mikis Radio, μέσω του οποίου προβάλει το έργο το μεγάλου συνθέτη.

Η κ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της ότι ο Νίκος Κουρής αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του πατέρα της και ότι είναι ξένο απολύτως υφ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου και άτομο παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου. Και ζητεί από το δικαστήριο τη λήψη προσωριννών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή- Θεοδωράκη.

Όπως όμως σημειώνει η εφημερίδα η αλήθεια είναι ότι η κ. Θεοδωράκη γνωρίζει τον Νίκο Κουρή και τη δραστηριότητά του καθότι εκείνο επισκεπτόταν συχνά τον Μίκη και συνομιλούσε μαζί του, ενώ η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ήταν γνωστές και είχαν την έγκριση του μεγάλου δημιουργού. Επιπλέον η κ. Θεοδωράκη έχει φωτογραφηθεί με τον Νίκο Κουρή– ο οποίος σημειωτέος είναι ίδιος με τον Μίκη Θεοδωράκη– και είχε ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί του.

Για το αν είναι ή όχι γιός του Μίκη Θεοδωράκη θα αποφανθεί οριστικά φυσικά η επιστήμη και αφού γίνουν οι εξετάσεις DNA.

Εν τούτοις, σημειώνει η εφημερίδα, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ο Μίκης το 1968 είχε αποκτήσει εκτός γάμου εναν γιό με την οικιακή του βοηθό Αλεξάνδρα Σαμοΐλη. Ο Νίκος Κουρής είναι γιός της Αλεξάνδρας Σαμοΐλη, η οποία από το 2009 δεν βρίσκεται στη ζωή.

Η ΕφΣυν σημειώνει ακόμα ότι το γεγονός της γέννησης τέκνου με γονείς τον μουσικοσυνθέτη και την οικιακή του βοηθό είχε καταγράψει και η Ασφάλεια της χούντας, η οποία παρακολουθούσε τον Μίκη καθώς εκείνος ήταν υπό περιορισμό στη Ζάτουνα. Και παραθέτει μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.

Επίσης προσθέτει, ότι ο Μίκης είχε πει στον αδελφό του εν καιρώ να δώσει στο μωρό το όνομα Μιχαήλ Θεοδωράκης, ενώ σημειώνει ότι είναι ευρέως γνωστό ότι ο Μίκης νοιαζόταν για το μωρό, φοβόταν για το σκάνδαλο και φρόντιζε για τη διευθέτηση του θέματος μέσω του αδελφού του και του δικηγόρου του Νικολάου Πάσχου.

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρέθηκε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, για να παραστεί στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη
που ισχυρίζεται πως είναι γιος εκτός γάμου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, που συνοδευόταν στα δικαστήρια από τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ζητά να μην χρησιμοποιεί ο 54χρονος άνδρας το επώνυμο Θεοδωράκης.

“Θέλουμε να ξεμπερδεύουμε γιατί μας έχει κουράσει. Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Δεν υπάρχει συγγένεια. Ήταν να συνεργαστώ μαζί του, δεν τα βρήκαμε γιατί ήταν κάπως απαράδεκτος. Όταν τον είδα να χρησιμοποιεί το επώνυμο σε αφίσες και συναυλίες ήταν too much. Εμένα αδελφός μου είναι ο Γιώργος Θεοδωράκης και περισσότερο για τον αδελφό μου έρχομαι”.

Μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη μαζί με τον Μίκη καθώς εξερευνούν το Mikis Radio:

“Αντίο πατέρα” έγραψε την ημέρα του θανάτου του Μίκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Θεοδωράκης με μια λακωνική δημοσίευσή του στο Facebook, στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα θανάτου του αείμνηστου καλλιτέχνη, θέλησε να αποχαιρετήσει τον παγκόσμιο Έλληνα, γράφοντας: “Αντίο, πατέρα”.

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Smart της Κέρκυρας αποκάλυψε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον πατέρα του όταν ήταν 35 ετών.

Οργισμένος ο γιος του Μίκη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε λόγο για “την απάτη του αιώνα”.

Για “απάτη του αιώνα” έκανε λόγο ο Γιώργος Θεοδωράκης

Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη έγραψε:

“Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε για την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωρακη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του”.

Λίγο αργότερα η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη “κατέβηκε” από το Facebook.

 1,256 total views,  2 views today

.

Απάντηση