29 Μαρτίου, 2024

Μια Σημαντική παράσταση είχα την χαρά να δω χθες βράδυ…..

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

elias
Ηλίας Ταμπουραντζης

Είχα την χαρά να δω χθες βράδυ την εξαίρετη εκδοχή στο έργο του Jean Genet ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ που σκηνοθέτησε εμπνευσμένα μαεστρικά και με ήθος ο Γιώργος Λιβανός.

Ένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα κείμενα του θεάτρου του παραλόγου γίνεται από τη Λεία Βιτάλη ένα εξαιρετικό λιμπρέτο, κατανοητό συντομότερο και σαφέστερο -στηριγμένη στην εξαίρετη μετάφραση της Μαίρης Μιχαλάτου, που γνώριζα προσωπικά- και υπηρετείται δόκιμα από 14 ηθοποιούς. Αριστούργημα το 3d σκηνικό και τα κοστούμια της μοναδικής Δέσποινας Βολίδη, και η μουσική του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα που ενδυναμώνει την εικαστική τοποθέτηση σκηνοθέτη-σκηνογράφου.

Ο έμπειρος Άγγελος Χατζής υπηρετεί άψογα κινησιολογικά το θέμα & η Νίκη Γκουντούμη πρωταγωνιστεί με τη μουσική της συνοδεία. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις επί σκηνής μαζί τρεις μεγάλες κυρίες του θεάτρου με δεσπόζουσα παρουσία και αυτό καθαυτό αποτελεί γεγονός για την επαναλαμβανόμενη θεατρική Αθήνα.

Οι κυρίες Καίτη Ιμπροχώρη Πέπη Οικονομοπούλου Χαριτίνη Καρόλου δίνουν μαθήματα ήθους και δίπλα τους στέκουν επάξια ο Λιβανός, ο Χατζηγεωργίου, ο Τσιώμου &ο Καραγιώργης. Τη διανομή συμπληρώνουν άξια οι Χαλατζίδης, Δρακοπούλου, Τριανταφύλου, Φάλλια , Αντωνίου, Τσιβιλης. Ο κολασμένος ποιητικός κόσμος του Genet γιγαντώνεται μπροστά σου και το Μπορντέλο των ψευδαισθήσεων αποκαλύπτει τα μαγικά μυστικά του στο θεατή για το φαίνεσθε και το είσθε. Λεπτομερής η εργασία του Λιβανού όπως πάντα στο λόγο για τους Θεατρίνων Θεατές, δε “χάνεις ” φράση, κι αυτό χαρακτηρίζει τις παραστάσεις του. Από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς για λίγο ακόμα στο Studio Κυψέλης. Μην τη χάσετε.

 

 

Photos by Zois Triantafilloy Sfakianakis