29 Μαρτίου, 2024

Μένιος Φουρθιώτης: Μέλος σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ ο ένας κατηγορούμενος

Μένιος Φουρθιώτης: Μέλος σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ ο ένας κατηγορούμενος

Η ανάλυση δεδομένων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για την υπόθεση Φουρθιώτη έδειξε πως ο ένας από τους δύο ποινικούς είναι και μέλος συμμορίας που ανατίναζε ATM

H ανάλυση δεδομένων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά ως προς την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη και μάλιστα, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και η Ευλαμπία Ρέβη, ο ένας από τους δυο ποινικούς κατηγορούμενους ταυτοποιήθηκε ως μέλος σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, με τη σύλληψη του οι αστυνομικοί έλαβαν μέσω διάταξης το DNA του και όταν «έτρεξαν» τον κωδικό με το γενετικό του υλικό στη βάση δεδομένων των εγκληματικών εργαστηρίων τότε αυτός χτύπησε και διαπιστώθηκε -κατά τις πληροφορίες-  ότι συμμετείχε σε τουλάχιστον μια απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στην Αττική.

Πρόκειται για τον συνοδηγό της μοτοσικλέτας και τα στοιχεία αυτά αναμένεται να προστεθούν στη δικογραφία. Στη δικογραφία αναμένεται να προστεθούν και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών που έχουν κατασχεθεί.

Την ίδια ώρα, ήδη οι δικαστικές Αρχές έχουν στα χέρια τους δεκάδες μηνύσεις, αγωγές και αναφορές σε βάρος φυσικών, νομικών και κρατικών προσώπων που είχε κινηθεί νομικά εναντίον τους ο Μένιος Φουρθιώτης. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών τις έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία και μαζί τους έχουν βάλει και επίμαχα δημοσιεύματα για τα πρόσωπα αυτά σε ΜΜΕ επιρροής του Φουρθιώτη. Όπως λένε αστυνομικές πηγές είναι στο χέρι του ανακριτή εάν θα κάνει μεγαλύτερη έρευνα και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες κατηγορίες.

Προφυλακιστέος ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγείται, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Τον ίδιο δρόμο πήραν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Αντίθετα, ό τέταρτος κατηγορούμενος ο οποίος αντιμετώπιζε  κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά αφέθηκε ελεύθερος.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.