Μεγάλη έκπληξη για λογαριασμούς ρεύματος: Τι αλλάζει για ΔΕΗ, Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison, NRG

Μεγάλη έκπληξη για λογαριασμούς ρεύματος: Τι αλλάζει για ΔΕΗ, Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison, NRG

Τι αλλάζει στους λογαριασμούς ρεύματος για ΔΕΗ και ιδιωτικούς παρόχους Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison, NRG μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2021;

Εναν ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να μπει «φρένο» στις αυξήσεις του ρεύματος, λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων και ανατιμήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζεται, παρουσίασε ένα πολύ μεγάλο πακέτο μέτρων ενίσχυσης, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής και δωρεών έως 800.000 ευρώ και ένα πλαίσιο εξάμηνης ενίσχυσης με 1.200 ευρώ για νεοπροσλαμβανόμενους νέους.

Η μεγάλη «έκπληξη» στις εξαγγελίες, όμως, αφορούσε τις ανατιμήσεις και την αγορά ενέργειας – συγκεκριμένα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η κυβέρνηση θα ορθώσει μια «ασπίδα προστασίας στις ανατιμήσεις, ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που ελπίζω να αποδειχθεί παροδικό στις συνέπειες του. Σίγουρα δεν θα μείνουμε παρατηρητές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «τρεις θα είναι οι απαντήσεις μας: στοχευμένα μέτρα χαμηλού ΦΠΑ σε καφέ και μεταφορές, δεύτερον αυστηρότατη τήρηση του νόμου περί ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας, τρίτον η παροχή κρατικής στήριξης απέναντι σε ανατιμήσεις που επηρεάζουν κάθε νοικοκυριό».

Πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος -Το «φρένο» Μητσοτάκη στις αυξήσεις [παράδειγμα]

Ειδικά για το θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της.

Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης». Προσέθεσε δε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ήδη σχεδιάσει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα υπάρχει σχεδόν πλήρης εξομάλυνση των διεθνών ανατιμήσεων, ενώ στους ιδιώτες παρόχους, μέσω της κρατικής επιδότησης του ταμείου ενεργειακής μετάβασης θα υπάρχει απορρόφηση τουλάχιστον του 80% τυχόν αυξήσεων.

Συγκεκριμένα, βάσει των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν ένας τυπικός πελάτης της ΔΕΗ πλήρωνε πριν 66,99 ευρώ, μετά τις ανατιμήσεις θα έφθανε να καταβάλλει 88,86 ευρώ για τον λογαριασμό ρεύματος. Μετά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, το ποσό θα «επιστρέψει» πολύ κοντά στον αρχικό λογαριασμό, φτάνοντας τα 68,68 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά για τρεις κατηγορίες καταναλωτών ρεύματος πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος:

Πώς να συγκρίνετε τα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας

Για να σας διευκολύνουν στη σύγκριση των τιμολογίων διαφορετικών παρόχων έχουν δημιουργηθεί ειδικές ιστοσελίδες.

Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω και να πάρετε απ’ ευθείας προσφορά για όποιον πάροχο επιθυμείτε:

Allazorevma.gr – Το site allazorevma.gr είναι ο πρώτος και μοναδικός διαδικτυακός τόπος στην Ελλάδα που συγκρίνει τα τιμολόγια ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος!

Energy-market.gr – Η μεγαλύτερη online πλατφόρμα σύγκρισης παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που σε βοηθάει να εξοικονομήσεις έως 30% στον λογαριασμό του ρεύματός σου!

Επίσης, μπορείτε να πάρετε δωρεάν προσφορά για τους 3 μεγάλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειες μέσα από τα παρακάτω λινκς:

 306 total views,  4 views today

.

Απάντηση