Με μπαστούνι, μάσκα, εμφανώς καταβεβλημένος: Ο 89χρονος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την εξαφάνισή του από παντού (photo)

Με μπαστούνι, μάσκα, εμφανώς καταβεβλημένος: Ο 89χρονος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την εξαφάνισή του από παντού

Σπάνια δημόσια εμφάνιση για τον γνωστό ποινικολόγο

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την περασμένη Παρασκευή (15/9), στη μεγάλη συναυλία του κορυφαίου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Με μπαστούνι, μάσκα και εμφανώς καταβεβλημένος ο 89χρονος ποινικολόγος είχε εξαφανιστεί εδώ και καιρό από παντού.

Εμφανώς ταλαιπωρημένος

Ειδικότερα, ο γνωστός ποινικολόγος κάθισε στην πρώτη σειρά, φορούσε μάσκα προστασίας από την Covid 19 και δίπλα του ήταν ακουμπισμένο το μπαστούνι του.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε-ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια- μια ανθολογία του ανεκτίμητου έργου του στην πρώτη μεγάλη «Γιορτή στον Λυκαβηττό» και όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Στο αφιέρωμα του Δήμου Αθηναίων στον μεγάλο συνθέτη, συμμετείχαν οι Μανώλης Μητσιάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ηρώ Σαΐα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης, καθώς και ακόμη 12 σπουδαίοι μουσικοί.

Δείτε την εμφάνισή του

 

Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Αλέξανδρος Λυκουρέζος

 

Συγκινεί ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Μετά από 41 χρόνια γάμου μου λείπει…»

Στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» μίλησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην σύζυγό του, Ζωή Λάσκαρη.

Όπως ανέφερε και λόγω των ημερών του Πάσχα, θυμάται με νοσταλγία πολλές στιγμές μαζί της και καθημερινά προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την απουσία της.

«Στέκομαι όρθιος, ακόμα λειτουργεί ακόμα ο εγκέφαλός μου παραμένω μάχιμος. Γεννήθηκα του 1934 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντέχω. Αυτά που μπορώ να θυμάμαι με νοσταλγία είναι ορισμένες Μεγάλες Εβδομάδες με τη Ζωή.

» Μετά από 41 χρόνια γάμου μου λείπει η παρουσία της γιατί ήταν έντονη με τον χαρακτήρα που είχε και την προσωπικότητά της. 41 χρόνια δεν διαγράφονται και το κενό παραμένει αλλά προσπαθείς να συμφιλιωθείς με αυτό. Κάπνιζε τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα για πολλά χρόνια και δεν ήθελε να το περιορίσει. Την είχα αποδεχτεί αυτή την εξάρτηση που είχε.

Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω άλλον γάμο. Είμαι πατέρας που ανησυχεί εύκολα και εκφράζω την ανησυχία μου και ταυτόχρονα την μεγάλη μου αγάπη προς τα παιδιά».

 

.