29 Μαρτίου, 2024

Μαζικά SMS στέλνει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους: Τι τους γράφει αναλυτικά

Μαζικά SMS στέλνει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους: Τι τους γράφει αναλυτικά

Νέα επιχείρηση να πειστούν οι ανεμβολίαστοι. Τι θα λένε τα SMS που τους στέλνει η κυβέρνηση;

Νέα επιχείρηση πειθούς ξεκινούν οι Αρχές, με στόχο τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση κάνει την ύστατη προσπάθεια να πείσει τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν λάβει δόση εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, «βομβαρδίζοντάς» του με SMS.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου και για πολλές εβδομάδες, κάθε ημέρα θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνό τους ένα μήνυμα μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα προσπαθεί να τους μεταπείσει.

Μάλιστα, άλλοτε θα το κάνει με επίκληση στη λογική και άλλοτε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 παρουσίασε δύο από αυτά τα SMS. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι θα λάβουν στο κινητό τους ένα μήνυμα που θα τους προτρέπει:

«Εκατομμύρια επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο του εμβολίου. Μπορείς τώρα να γίνεις κομμάτι της λύσης του προβλήματος της πανδημίας κλείσε τώρα το ραντεβού σου για εμβόλιο».

Την Παρασκευή θα λάβουν ένα άλλο SMS που θα τους προειδοποιεί: «Οι ανεμβολίαστοι έχουν 13 έως 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν από τους εμβολιασμένους. Εσύ θα μείνεις ανεμβολίαστος;».

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση προχωράει σε μια διαφορετική προσέγγιση των ανεμβολίαστων, προκειμένου να αναπτύξει μια λιγότερο απρόσωπη επαφή μαζί τους.

Εν τω μεταξύ, ένα εκατομμύριο SMS αποστέλλονται σε πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και συμπλήρωσαν ένα εξάμηνο από την ημέρα που έκαναν το εμβόλιο και τους επισημαίνουν:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού, έχετε προτεραιοποιηθεί για 3η αναμνηστική δόση. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού άμεσα».