28 Μαρτίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 4-0: «Αποκαθήλωσε» με «κρότο» τη «Βασίλισσα»… κι έφυγε για κούπα!

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 4-0: «Αποκαθήλωσε» με «κρότο» τη «Βασίλισσα»… κι έφυγε για κούπα!

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιζε… μόνη της στο Etihad, ήταν απολαυστική και με 4-0 επί της Ρεάλ πέρασε εμφατικά στον τελικό του Champions League, βρίσκοντας την Ίντερ στην Πόλη για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού της ιστορίας της.

Η Σίτι «διέλυσε» τη «Βασίλισσα», ενώ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Μπερνάντο Σίλβα να πετυχαίνει 2 γκολ, ενώ το τρίτο γκολ ήταν αυτογκόλ του Μιλιτάο, ενώ είχε συμμετοχή στην φάση ο Ακάντζι. Το κερασάκι στην τούρτα το… έβαλε ο Άλβαρεζ που έκανε το 4-0 στις καθυστερήσεις.

Το καλύτερο… στιγμιότυπο που θα έχει να θυμάται η Ρέαλ Μαδρίτης είναι το δοκάρι στο σουτ του Κρος και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των Άγγλων.

Με αυτή τη νίκη η Σίτι εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στον 2ο τελικό της ιστορίας της, εκεί που περιμένει ήδη η Ίντερ που απέκλεισε με 2 ήττες την Μίλαν! Στα… αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός ότι ο Χάλαντ δεν κατάφερε να σκοράρει, παρότι είχε 3 κλασικές ευκαιρίες στον αγώνα.

Το ματς

Η Μάνστεστερ Σίτι ξεκίνησε με… διάθεση για να καθαρίσει από νωρίς το ματς, παρά το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι επέλεξαν να πιέσουν εξ αρχής στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη μεγάλη φάση της υπερεηχητικής Σίτι δεν άργησε να έρθει και μόλις στο 7΄ έχασε διπλή ευκαιρία. Ο Χάαλαντ βρέθηκε σε τετ α τετ, ξεπερνώντας τον Κουρτουά, ωστόσο πήγε σε πλάγια θέση και ο Ρόδρι έστειλε στη συνέχεια της φάσης άουτ την μπάλα. Στο 13΄ ήρθε και η 2η ευκαιρία για τους Άγγλους, με τον Γκρίλις να σκάβει την μπάλα, ενώ ο Χάαλαντ έπιασε την κεφαλιά, με τον Κουρτουά να αποκρούει και στη συνέχεια σουτ του Γκρίλις κατέληξε άουτ. Η Ρεάλ συνέχισε να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση και στο 21΄ ο Χάαλντ είδε τον Κουρτουά να του λέει ξανά όχι με απίθανη επέμβαση!
Η πίεση δεν άργησε να αποδόσει για τους Άγγλους, με τον Σίλβα να κερδίζει τον Κουρτουά στο 23΄ για το 1-0 με ένα αρκετά δυνατό σουτ. Η Ρεάλ προσπάθησε να βγάλει μια πρώτη αντίδραση, όταν στο 35΄ ο Κρος έπιασε μακρινό σουτ, το οποίο τράνταξε το δοκάρι του Έντερσον, ο οποίος είχε ακουμπήσει ελάχιστα και την μπάλα. Παρόλα αυτά η Σίτι έκανε το 2-0 στο 37΄, πάλι με τον Μπερνάντο Σίλβα, ο οποίος αυτή τη φορά πήρε το ριμπάουντ με το κεφάλι, μετά από σουτ του Γκιντογκάν.

 

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 4-0

Στο 2ο μέρος η καλύτερη φάση για την Ρεάλ ήρθε στο 51΄, με τον Αλάμπα να κάνει τρομερή εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Έντερσον έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Γενικότερα ήταν φανερό πως η Σίτι είχε κατεβάσει φανερά ρυθμό, δίνοντας χώρους στους Μαδριλένους, οι οποίοι όμως δεν είχαν την ψυχολογία και την ένταση για να πιστέψουν την ανατροπή.

Παρόλα αυτά στο 73΄ η Σίτι είχε δοκάρι, μετά από μυθικό τακουνάκι του Γκιντογκάν, με την μπάλα να καταλήγει στον Χάαλαντ, ωστόσο ο Κορτουά και το δοκάρι του στέρησαν ξανά το γκολ. Το κερασάκι στην… τούρτα ήρθε στο 76΄ με αυτογκόλ του Μιλιτάο για το 3-0 και ενώ το γκολ αρχικά είχε χρεωθεί στον Ακάντζι. Το μόνο που κατάφερε η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια διπλή ευκαιρία στο 83΄ με τους Μπενζεμά και Θεμπάγιος να μην μπορούν να κερδίσουν τον Έντερσον.

Πηγή: Sportdog.gr