29 Μαρτίου, 2024

Μανιταρόσουπα αρωματική και χειμωνιάτικη!

Μανιταρόσουπα αρωματική και χειμωνιάτικη!

Μανιταρόσουπα αρωματική και χειμωνιάτικη!

Μανιταρόσουπα αρωματική και χειμωνιάτικη!

Ο χειμώνας πλησιάζει και μια νόστιμη σούπα είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάστε αυτή την αρωματική μανιταρόσουπα και δε θα χάσετε. Τρώγεται και σαν ορεκτικό αλλά προτιμάται ιδιαίτερα από τους χορτοφάγους.

Υλικά συνταγής

  • 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μανιτάρια,  σε φετάκια
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • 2-3 κ.σ. ρύζι

Υλικά συνταγής

Αρχικά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος τον άνηθο και τον μαϊντανό (ψιλοκομμένα).

Όταν μαραθούν λιγάκι, προσθέτουμε το νερό (1/2 – 1 1/2 λίτρο) ανάλογα με το πόσο πυκνή θέλουμε τη σούπα.

Μόλις βράσει η σούπα ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά ακόμη.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε αρχικά τα 2 ασπράδια μόνα τους, στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και τέλος το χυμό λεμονιού.

Στο παραπάνω μείγμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και το ζουμί της σούπας.

Όταν έχουμε προσθέσει περίπου 1 ποτήρι από το ζουμί, τότε το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε το μάτι

Τέλος, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Η σούπα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας φύλλα μαϊντανού ή και σέλινο για πιο έντονη γεύση.