28 Μαρτίου, 2024

Μαίρη Μπάρκουλη: «Ο Νίκος δούλευε σε μνημόσυνα για να βγει ο Ανδρέας από το γηροκομείο»

Μαίρη Μπάρκουλη: «Ο Νίκος δούλευε σε μνημόσυνα για να βγει ο Ανδρέας από το γηροκομείο»

Η ιστορία ζωής της Μαίρης Μπάρκουλη, οι δύσκολες στιγμές, ο γάμος και το δέσιμο με τον γιο της

Η Μαίρη Μπάρκουλη, με συγκινητικά λόγια, μίλησε στη «Super Κατερίνα» για τις δύσκολες στιγμές που έζησε με τον γιο της, Νίκο, όσο ο αείμνηστος Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν άρρωστος και νοσηλευόταν στα νοσοκομεία. «Ήταν τόσο ζωντανός, ζωηρός που πολλές φορές δεν μπορούσα εγώ ν’ ακολουθήσω τη ζωή του. Γνωριστήκαμε σε μία περίοδο που δεν είχε καθόλου χρήματα. Δεν ήθελα να παντρευτούμε και πήγε κρυφά στο δημαρχείο και είπε το παράπονό του ότι δεν θέλω να τον παντρευτώ και μου είπαν ότι “το Σάββατο στις 12 παντρεύεστε”.

Άφησα τη δουλειά μου για να μείνω μόνιμα στην Πάρο με τον Ανδρέα επειδή μου το ζήτησε. Επειδή είχε δημιουργήσει χρέη από τον προηγούμενο γάμο του δούλεψα και προσπαθήσαμε να ξεχρεώσουμε, γιατί ήθελα ν’ αποκτήσει πάλι την αξιοπρέπειά του στο νησί. Κάποια στιγμή ξεμείναμε. Ανοίξαμε το ψυγείο κι είχε μέσα ένα αβγό. Μου λέει ότι δεν πεινάει και του είπα “ούτε εγώ”. Το έφτιαξα να το φάμε μισό μισό και την ώρα εκείνη έκλαιγα. Και ήρθε κοντά μου και μου λέει “βρε χαζό γιατί κλαις έλα εδώ να σε χορέψω” και μου τραγούδησε το “Χρόνια σε περίμενα”. Ποια πείνα…».

Η συγκίνηση της Κατερίνας Καινούργιου

Μια άκρως συγκινητική δήλωση της Μαρίας Μπάρκουλη ήταν αρκετή για να κάνει την παρουσιάστρια να πλαντάξει στο κλάμα, αλλά και να συγκινήσει και το τηλεοπτικό κοινό. «Έκανα μία επέμβαση και χρειάστηκε προσωρινά να μπει ο Ανδρέας σε γηροκομείο. Κάποια στιγμή με πιάνει μια κυρία και μου λέει: “Ξέρεις τι κάνει το παιδί σου; Δουλεύει στα μνημόσυνα και φτιάχνει καφέδες”. Τον ρώτησε ένας κύριος γιατί τόσο μικρό παιδί δουλεύει και εκείνος είπε για να μαζέψει λεφτά να βγάλει τον μπαμπά του όσο πιο γρήγορα γίνεται από εκεί. Όσα συγγνώμη και αν του ζητήσω δε θα εξιλεωθώ ποτέ γι’ αυτό το παιδί. Την τελευταία φορά, που μπήκε εντατική ο Ανδρέας ήταν μόνο του στο σπίτι, δεν ήθελε να πάει πουθενά και έπεσε το ανοσοποιητικό του, μου έδωσαν από το νοσοκομείο γέλι που βάζουν στους καρκινοπαθείς να μπορέσει το παιδί να καταπιεί έστω νερό».

Ακούγοντας αυτά τα λόγια, η Κατερίνα Καινούργιου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Συγγνώμη που συγκινούμαι αλλά γνωρίζοντάς τον και μιλώντας και με τον Νίκο Κοκλώνη για όλα αυτά που έχει περάσει… τον θαυμάζω πάρα πολύ γιατί έχει πάρει από τόσο νωρίς τη ζωή στα χέρια του και είναι τόσο δεμένος με την οικογένεια που πολλές φορές με τους ρυθμούς της κοινωνίας την έχουμε λίγο ξεχάσει».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η Μαρία Μπάρκουλη αποκάλυψε το άγριο μπούλινγκ που βίωσε ο γιος της στο σχολείο. «Τον έκλειναν στην τουαλέτα και τον έδερναν. Με ειδοποιούν μία ημέρα από το σχολείο και πηγαίνω και βλέπω το παιδί από τη μέση και πάνω γιατί τον είχαν ξεγυμνώσει και τον έσερναν μέσα στο χιόνι».