Λάρισα: Θλίψη για τον θάνατο του ανεμβολίαστου καρδιολόγου – «Έφυγε ξαφνικά, κανείς δεν το περίμενε»

Λάρισα: Θλίψη για τον θάνατο του ανεμβολίαστου καρδιολόγου – «Έφυγε ξαφνικά, κανείς δεν το περίμενε»

Συγκλονίζει ο φίλος του 41χρονου καρδιολόγου, Περίανδρου Χατζηγιάννη, που απεβίωσε ύστερα από επιπλοκές του κορωνοϊού, λίγες μόλις ημέρες μετά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο τη Λάρισας.

«Ο Περίανδρος ήταν ένας νέος άνθρωπος που γυμναζόταν, δεν κάπνιζε, πρόσεχε τον εαυτό του και τη ζωή του, η υγεία του επιβαρύνθηκε πολύ γρήγορα, με το που διασωληνώθηκε έφυγε από τη ζωή», δήλωσε ο καλός φίλος του, Βασίλης Καπαγιάννης, στο “Πρώτο Θέμα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός ήταν ανεμβολίαστος και έφυγε ξαφνικά από πνευμονική εμβολή λίγες ώρες μετά την διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ. Ο καρδιολόγος ήταν παντρεμένος εδώ και λίγα χρόνια, ενώ τον Ιούλιο η σύζυγος του Μαρία έφερε στη ζωή το δεύτερο παιδί τους.

χατζηγιαννησ-λαρισα-καρδιολογοσ

Η είδηση του θανάτου έσκασε σαν βόμβα όχι μόνο στην Λάρισα και τα Φάρσαλα, όπου διατηρούσε το γραφείο του, αλλά και σε όσους τον γνώριζαν καθώς δεν περίμεναν ποτέ πως ο 41χρονος θα έφευγε τόσο ξαφνικά.

Όπως εξήγησε ο επίσης καρδιολόγος και προσωπικό φίλος του 41χρονου, τίποτα δεν προμήνυε το τέλος:

«Έχω σοκαριστεί δεν περίμενα σε καμία περίπτωση την εξέλιξη αυτή. Είναι λες και έπεσε κεραμίδα στο κεφάλι μας, δεν το περίμενε κανένας μας αυτό. Τίποτα δεν προμήνυε τον θάνατο του. Να πω ότι ήταν σοβαρά, ότι διέτρεχε κάποιον κίνδυνο θα μπορούσα να το υποψιαστώ, όμως αυτό το ξαφνικό ποτέ. Ο Περίανδρος ήταν μέσα σε θάλαμο απλής νοσηλείας covid. Είχε κάποιες παρενέργειες τύπου πνευμονίας, όμως κανένας δεν υπολόγιζε αυτή την κατάληξη», λέει και συνεχίζει:

«Κάναμε μαζί ειδικότητα, είχαμε οικογενειακές επαφές, ήμασταν αρκετά κοντά όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ένας αγαπητός φίλος για άλλους εμάς και γιατρός για όσους τον εμπιστεύονταν. Έμαθα ότι νόσησε από τον ιό πριν μια εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά που νοσηλεύτηκε. Δεν είχα την αίσθηση πως ήταν κάτι σοβαρό. Η νόσηση δεν ισοδυναμεί και με θανατική καταδίκη. Ο Περίανδρος ήταν ένας νέος άνθρωπος που γυμναζόταν, δεν κάπνιζε, πρόσεχε τον εαυτό του και τη ζωή του. Περίμενα ότι θα ολοκληρώσει την νοσηλεία του και θα βγει από το νοσοκομείο. Αυτό που έγινε χθες το πρωί με το πόσο γρήγορα επιβαρύνθηκε η υγεία του δεν το περίμενε κανένας μας. Ουσιαστικά με το που διασωληνώθηκε έφυγε από τη ζωή.

καρδιολογοσ-λαρισα

Ο Περίανδρος ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος, γι’ αυτό και δεν τον ενοχλούσε το εμβόλιο ως εμβόλιο, αλλά η υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Σε καμία περίπτωση δεν ανήκε στην ομάδα των συνωμοσιολόγων. Αυτό που τον είχε κρατήσει μακριά από τον εμβολιασμό ήταν η υποχρεωτικότητα και τίποτε άλλο. Θεωρώ πως άφηνε τον χρόνο και περίμενε να χαλαρώσουν τα πράγματα με την υποχρεωτικότητα. Ήταν και σε αναστολή λειτουργίας το γραφείο του στα Φάρσαλα. Το γραφείο ήταν κλειστό από 1η Σεπτεμβρίου. Θεωρώ πως θα το έκανε απλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Δυστυχώς έχουμε χάσει κι άλλον συνάδελφο από την παρέα που ήταν από τους πρώτους γιατρούς που χάθηκαν από κορωνοϊό».

 498 total views,  4 views today

.