19 Απριλίου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Το… έσωσε στην Λάρισα με Κούρτιτς στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Το… έσωσε στην Λάρισα με Κούρτιτς στο τέλος ο ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης, αλλά προβλημάτισε

Ο ΠΑΟΚ σώθηκε στο 95′ του αγώνα με την Λάρισα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως έδειξε για ακόμα μια φορά πως έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Μπορεί ο Δικέφαλος να πήρε την “χρυσή” ισοπαλία με 1-1, μιας και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κούρτιτς στις καθυστερήσεις το γκολ του Ταχάρ, έχοντας προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε βαριά… άρρωστος. Οι παίκτες του Λουτσέσκου χωρίς φαντασία και αποτελεσματικότητα έδειχναν να είναι εγκλωβισμένοι απέναντι από το πάθος των Βυσσινί και σίγουρα δείχνουν ότι η φετινή σεζόν είναι πολύ δύσκολη αν δεν γίνουν μεταγραφές. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι σίγουρα μπορούν να νιώθουν… αδικημένοι από το αποτέλεσμα μιας και έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε.

αελ-παοκ

Το ματς

Ο αγώνας στο Αλκαζάρ θα ξεκινήσει με τον Δικέφαλο να θέλει να κρατήσει μπάλα και να δώσει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, ενώ παράλληλα έδειχνε να θέλει να παίξει κάθετα, με Καντουρί και Σβαμπ, ώστε να επωφεληθεί από την παρουσία των Άκπομ και Σφιντέρσκι στην ενδεκάδα. Από την πλευρά τους πάντως οι Βυσσινί δεν έδειχναν να έχουν στο μυαλό τους να μείνουν πίσω και προσπαθούσαν και εκείνοι με την σειρά τους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την κατοχή της μπάλας και μπορούσαν εύκολα να φτάσουν κοντά στην εστία των γηπεδούχων, όμως και πάλι έδειχναν, όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια να μην μπορούν να φτιάξουν κάποια φάση που θα απειλούσε τον Σουλούκο.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός πως όποτε η ΑΕΛ ανέβαινε ψηλά για να πιέσει, οι μέσοι του, αλλά και οι αμυντικοί του, έχαναν εύκολα την μπάλα, κάτι που δεν έδινε στους φιλοξενούμενους να χτυπήσουν σε ανοιχτό γήπεδο. Η πρώτη υποψηφία φάσεις για τον Δικέφαλο θα έρθει στο 31′, όταν μετά από κόρνερ και σέντρα του Μουργκ, ο Μιχάι θα πάρει την κεφαλιά όμως η μπάλα θα περάσει πολύ έξω. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν ξανά από στατική φάση, όταν ο Μουργκ θα εκτελέσει φάουλ από πολύ καλό σημείο, όμως η προσπάθειά του θα περάσει λίγο έξω.

παοκ-λαρισα

Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα ανεβάζουν την απόδοσή τους και στο 37′ θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Άκπομ θα βγει απέναντι από τον Σουλούκο, μετά από πάσα του Μιχάι, όμως το σουτ του Βρετανού θα περάσει άουτ. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με το ίδιο μοτίβο, με τους φιλοξενούμενους, δηλαδή, να είναι αυτοί που είχαν στην κατοχή τους την μπάλα και με υπομονή έψαχναν τη φάση που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως το παιχνίδι να έχει καλό ρυθμό. Στο 55′ ο Δικέφαλος θα χάσει ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σφιντέρσκι θα γυρίσει πολύ ωραία την μπάλα στον Άκπομ, με τον τελευταίο να κάνει ωραία προσποίηση και να σουτάρει, με την προσπάθειά του όμως να περνάει άουτ.

Αυτοί όμως που θα ανοίξουν το σκορ θα είναι οι γηπεδούχοι, όταν στο 64′ ο Γλυνός θα κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και θα σεντράρει μέσα από την περιοχή, με τον Παπαγεωργίου να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζίβκοβιτς να κάνει λάθος εκτίμηση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ταχάρ από κοντά να κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να σοκάρονται από το τέρμα των Βυσσινί και δεν κατάφεραν για αρκετό χρόνο να ανεβάσουν την απόδοσή τους, με την ΑΕΛ να γυρίζει σε σύστημα με 3 στόπερ, κάτι που έδειξε ότι έκανε την προσπάθεια των παικτών του Λουτσέσκου να φτάσουν σε ισοφάριση ακόμα πιο δύσκολη. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου θα βοηθήσουν την ομάδα του να πάρει κι άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως το μεγάλο ζητούμενο, η μεγάλη φάση, θα συνεχίσει να μην έρχεται. Το “χρυσό” γκολ για τον ΠΑΟΚ θα βάλει στις καθυστερήσεις με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς κάνοντας το 1-1 και δίνοντας πλεονέκτημα πρόκρισης στην ομάδα του.

Σκόρερ: 64′ Ταχάρ – 90+5′ Κούρτιτς

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73′ Ηλιάδης), Γιάκος (62′ Συμελίδης), Κούστα (62′ Ακούνια), Μαυρίας (62′ Παπαγεωργίου), Γλυνός (82′ Μπαντιμπαγκά).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Μιχάι, Λύρατζης (62′ Σίντκλεϊ), Τέιλορ, Εσίτι (62′ Κούρτιτς), Σβαμπ (75′ Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι, Μουργκ (62′ Α. Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Άκπομ (83′ Κούτσιας).