20 Απριλίου, 2024

Κώστας Μυτιληναίος: Πρώτο πλάνο

mitilineos kostas

Κώστας Μυτιληναίος: Πρώτο πλάνο

Elias Tampourantzis
Elias Tampourantzis

Ο Κώστας Μυτιληναίος γεννήθηκε στην Χαλκίδα. Βλέποντας οι γονείς του την κλίση του στην μουσική, στην ηλικία 7 ετών του αγόρασαν την πρώτη του κιθάρα και τον έγραψαν στο ωδείο Σκαλκώτα όπου και μέχρι την ηλικία 12 ετών παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας και αρμονίας. Στα μετέπειτα χρόνια δημιουργώντας με άλλους μουσικούς μια υπέροχη μπάντα εμφανίζεται σε πολλές κανονικές εκδηλώσεις. Εκείνη την εποχή η γνωριμία του με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μιμή Πλέσσα ήταν το έναυσμα να ασχοληθεί πραγματικά με την μουσική.

Ετσι έχοντας μαζί του τις συμβουλές και τη διδαχη αυτού του μεγάλου μουσικού συνθέτη ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία ταυτόχρονα ξεκινά σπουδές στο ωδείο του Κώστα Γκλάβα στην μονωδία/ ορθοφωνία/ φωνητική. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εμφανίζεται σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας και όχι μόνο με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως με τον Βασίλη Τερλεγκα,τον Αλέκο Ζαζοπουλο,τον Άγγελο Διονυσίου,τον Στέλιο Διονυσίου,την Άντζελα Δημητρίου…

Πολλοί μεγάλοι μουσικοσυνθέτες δεν άργησαν να καταλάβουν την αξία του. Έτσι έρχετε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ” Εγώ δεν μίλησα” σε στοίχους Εύριπου και μουσική Άκη Δειξιμου από την INSTE MUSIC. GR Αμέσως μετά ο ταλαντούχος μουσικός Συνθέτης Γιάννης Κουρκουμελης έχοντας μαζί του και χρόνια φιλίας και συνεργασίας συνθέτει το τραγούδι “Θα’μαι πάντα εκει” σε στοίχους Βασίλη Λύρη το οποίο ερμηνεύει ο Κώστας μέσα από την INSTE MUSIC. GR .

 

Αυτή την εποχή γνωρίζοντας τον Πέτρο Βασιλιαδη δημιουργό/ παραγωγό αποφασίζει την μελωδική του μουσική στα διοδρομια να την συνεχίσει μαζί του ως παραγωγό του στην ελληνική δισκογραφία. Έτσι με την σύμφωνη γνώμη και των δύο μια υπέροχη μπαλάντα με τίτλο “Πρώτο πλανο” σε μουσική Γιάννη Κουρκουμελη και στοίχους Σοφίας Αργυροπουλου αποφασίζουν να βγει μέσα απ’την δισκογραφική εταιρία REAL MUSIC η οποία είναι πλέον η καινούργια του δισκογραφική στέγη.

Στο μέλλον ο Κώστας Μυτιληναίος ετοιμάζει πολύ όμορφα πράγματα σε συνεργασία με τον παραγωγό του Πέτρο Βασιλειάδη