16 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Τέλος από σήμερα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόησης και self test στους μαθητές

Κορονοϊός: Τέλος από σήμερα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόησης και self test στους μαθητές

Την ώρα που η ηπατίτιδα έχει συγκεντρώσει τα επιστημονικά βλέμματα, η χώρα μας μπαίνει στην εποχή μεγαλύτερης συνύπαρξης με τον κορονοϊό και απελευθερώνει τα περισσότερα μέτρα από σήμερα, 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα, οι καλοκαιρινοί μήνες θα θυμίζουν κανονικότητα και οι περιορισμοί συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να επανέλθουν από το φθινόπωρο, όταν και ενδέχεται να καταγραφεί σοβαρή έξαρση του κορονοϊού που θα πιέσει το ΕΣΥ.Ετσι, από σήμερα, Πρωτομαγιά, και έως τις 31/08:

  • Αίρεται η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Σε όποιους χώρους υπήρχε η ανάγκη διενέργειας τεστ, δεν θα υπάρχει.
  • Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας.
  • Επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.
  • Καταργούνται τα τακτικά self tests στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα στις 03/05 θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self test.
  • Παραμένει η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους έως τις 31/05. Από εκεί και έπειτα θα αποφασιστεί εάν θα καταργηθεί σε κάποιους χώρους και ποιοι θα είναι αυτοί. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα αρθεί από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ενδεχομένως να μην καταργηθεί.