28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα κορονοπάρτι στις πλατείες – 1.000 άτομα στην Κυψέλη

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα κορονοπάρτι στις πλατείες – 1.000 άτομα στην Κυψέλη

Για ακόμη ένα βράδυ γέμισαν οι πλατείες της Αττικής με συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων

Το αδιαχώρητο έγινε στις πλατείες και τη νύχτα του Σαββάτου με διάσπαρτες εστίες κορονοπάρτι σε όλη την Αθήνα, όπου χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρείται καμία απόσταση και κανένα μέτρο για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ο ένας πάνω στον άλλον έπιναν και διασκέδαζαν μέχρι πρωίας. Το βράδυ του Σαββάτου παρατηρήθηκε συνωστισμός στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Στην Κυψέλη μάλιστα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων και με dj, με τους περίοικους να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους.

Πάντως, η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή για δεύτερη ημέρα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων εβδομάδων γινόταν κορονοπάρτι κάθε βράδυ. Το απόγευμα του Σαββάτου εμφανίστηκαν ξανά στην πλατεία Βαρνάβα αστυνομικές δυνάμεις. Μέλη του νεοσύστατου σώματος της ΕΛ.ΑΣ, με τα γάλαζια μπουφάν, κύκλωσαν την πλατεία Βαρνάβα. Στην ευρύτερη περιοχή, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ελέγχους, ενώ δεν επέτρεπε να προσεγγίσουν την πλατεία άτομα που δεν διαμένουν στην περιοχή.

Γενικότερα χθες από νωρίς το μεσημέρι παρατηρήθηκε συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα. Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει μέχρι στιγμής οργανωμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Τις εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη και την πλατεία Βαρνάβα σχολίασε μιλώντας το Σάββατο στο Open o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί. Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και τον καλό καιρό. Πάντως, ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις» δήλωσε.