Η πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας και ότι παιδιά και εκπαιδευτικοί μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις

Σήμερα (Δευτέρα 31 Αυγούστου) θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων, προκειμένου οι οικογένειες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η διαδικτυακή σύσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με τα μέλη των ειδικών Επιστημόνων του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιηθεί στις 3.30 μ.μ., προκειμένου να οριστικοποιήσουν την ημερομηνία έναρξης μαθημάτων στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αύριο Τρίτη θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για όλες τις δομές εκπαίδευσης (σχολεία, Πανεπιστήμια, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών).

Το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί ν’ ανοίξουν τα σχολεία όσο το δυνατόν νωρίτερα, δηλαδή στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς μεταξύ άλλων θέλει να κερδίσει χρόνο προκειμένου να συμπληρώσουν οι μαθητές τα κενά στη ύλη από την προηγούμενη χρονιά, αλλά και γιατί φοβάται την έξαρση της πανδημίας τον χειμώνα και συνεπώς την περίπτωση να χρειαστεί -ξανά- να κλείσουν οι σχολικές μονάδες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρεί ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της πανδημίας και ότι παιδιά και εκπαιδευτικοί μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σχολείο. «Η διαδικασία είναι δυναμική και πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για ταυτόχρονη λειτουργία όλων των σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων», υπογράμμισε χτες η Νίκη Κεραμέως.

Πάντως, τόσο ο Νίκος Σύψας  όσο και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος τονίζουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα δύο μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου με τα τώρα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός

 240 total views,  2 views today