20 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: Υπομονή ακόμα για 6 μήνες! Δήλωση «βόμβα» Αλκιβιάδη Βατόπουλου

Κορωνοϊός-Lockdown: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κρούει το καμπανάκι του κινδύνου ενώ ζητάει υπομονή από όλους για το επόμενο εξάμηνο. Επίσης, «καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σχετικά με το τρίτο κύμα, το οποίο, αν δε ληφθούν κι άλλα μέτρα, θα κορυφωθεί κοντά στο Πάσχα.

Ο κύριος Βατόπουλος μιλώντας στο «Θεμα 104,6» λέει χαρακτηριστικά πως «έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων. Το πως θα εξελιχθεί αυτή η αύξηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Σύμφωνα με τον καθηγητή «αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένουμε μία αύξηση στους θανάτους και τα βαριά περιστατικά που θα νοσηλευτούν». Παράλληλα σημείωσε ότι το βασικό είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός, είναι για μένα το σημείο – κλειδί».

Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Ακόμη συνέχισε λέγοντας πως αυτά που τα μέτρα και οι καταστάσεις που ζούμε δεν λύνουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα, αλλά μερικώς και τόνισε «Δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία».

Για εξάμηνο υπομονής έκανε λόγο ακόμη αφού είπε «η συμπεριφορά μας και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την κατάσταση για ένα εξάμηνο ακόμη. Το σημείο – κλειδί είναι η εφαρμογή των μέτρων. Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται».

Ενώ έκλεισε με το θέμα της υπερμετάδοσης. «το θέμα που είναι ανησυχητικό είναι ότι από μία εκδήλωση ή ένα τυχαίο γεγονός και έχουμε υπερμεταδόσεις. Π.χ. μία αθώα συνάντηση 5 ανθρώπων έξω από ένα περίπτερο που κάθισαν να μιλήσουν. Τέτοιου είδους μικρά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν μία αύξηση των κρουσμάτων που μετά μπορεί να εξελιχθεί».