24 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: «Νεκρές» πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι (Video)

Lockdown: Σε «νεκρές» πόλεις μετατράπηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη της απαγόρευσης μετακίνησης από τις 18:00 που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρίσκονται στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται στους δρόμους διενεργώντας συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε όσους μετακινούνται μετά την απαγόρευση.

Δείτε εικόνα από το Σύνταγμα:

Πόλη – φάντασμα η Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, πόλη -«φάντασμα» θυμίζει και η Θεσσαλονίκη, καθώς με το που έδειξε 18:00 το ρολόι και ενεργοποιήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης είναι έρημοι, ενώ αστυνομικοί διενεργούν ελέγχους.

Δείτε βίντεο από τα μπλόκα στην Θεσσαλονίκη:

Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Σε κεντρικά σημεία έχουν στηθεί μπλόκα από τους αστυνομικούς.

Τα μέτρα που ισχύουν

Οι αλλαγές σε Αττική και Θεσσαλονίκη αφορούν κυρίως τη λειτουργία των καταστημάτων. Τα Σαββατοκύριακα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φούρνους και βενζινάδικα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 18:00 και όχι από τις 21:00 όπως ίσχυε στην «κόκκινη» πρωτεύουσα έως και την Παρασκευή.

Τις καθημερινές, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 21:00. Για τη Θεσσαλονίκη, που μέχρι την Παρασκευή βρισκόταν στο επίπεδο Α, αλλάζει και η καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων, καθώς πλέον θα λειτουργούν μόνο με click away, ακόμα και η ένδυση, υπόδηση και τα βιβλιοπωλεία

Δείτε επ