24 Απριλίου, 2024

Κωνσταντίνος Μητροβγένης: Ράκος ο σχεδιαστής μόδας που συνελήφθη για κοκαΐνη

Κωνσταντίνος Μητροβγένης: Ράκος ο σχεδιαστής μόδας που συνελήφθη για κοκαΐνη

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη αλλά και τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 45χρονου σχεδιαστή μόδας, Κωνσταντίνου Μητροβγένη, αποκάλυψε το dikastikoreportaz.

Σε βάρος του νεαρού σχεδιαστή μόδας και πρώην μοντέλου Κωνσταντίνου Μητροβγένη ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Στεφανάτο.

Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης κατηγορείται για το αδίκημα της αγοράς, ατοχής και πώλησης κοκαϊνης, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι του στην Ανθούσα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 102,40 γραμμάρια λευκής σκόνης.

Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης είχε κατορθώσει πριν από την σύλληψή του να ξεφορτωθεί τα σακουλάκια με την κοκαΐνη αλλά και ζυγαριές ακριβείας, πετώντας της στα κεραμίδια ακινήτου δίπλα στην οικία του, ενώ κατά τη διάρκεια της προφορικής εξέτασής του από αστυνομικού “τήρησε παντελή αρνητική στάση”.

Από τη δικογραφία που σχηματίσθηκε προκύπτει ότι οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορία η οποία ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης κατείχε και διακινούσε ποσότητες κοκαϊνης που αποθήκευε στο σπίτι του στην Ανθούσα.

Κλιμάκιο των Αρχών μετέβη στην περιοχή όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια μονοκατοικία με αραιή κίνηση οχημάτων και πεζών. Προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί απόφάσισαν τη διενέργεια αιφνιδιαστικής έρευνας.

Έτσι λοιπόν το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Μαρτίου εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας εκείνος “αντιλαμβανόμενος την πρόθεση των αστυνομικών, απέρριψε τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, τους ζυγούς ακριβείας και τα πλαστικά σακουλάκια, σε παρακείμενη κεραμοσκεπή και αύλειο χώρο της οικίας, προκειμένουν να μην εντοπισθούν και κατασχεθούν”.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν από τον έλεγχο να εντοπίσουν μια νάυλον συσκευασία που περιείχε 50,7 γραμμάρια κοκαϊνης, μια συσκευασία με 23,3 γραμμάρια κοκαϊνης, δυο ακόμα που περιείχαν συνολικά 20,6 γραμμάρια κοκαϊνης, 1,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια επιτραπέζια ζυγαριά ακριβείας καθώς και μια ακόμη ζυγαριά.

Παράλληλα σε υπαίθριο χώρο δίπλα ακριβώς από το σπίτι του βρέθηκαν μικροποσότητες κοκαϊνης.

Μέσα στο σπίτι του σχεδιαστή μόδας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 2.715 ευρώ αλλά και δυο κινητά τηλέφωνα τα οποία ενδέχεται να “μιλήσουν” σχετικά με το ποιοι ήταν οι πελάτες του Μητροβγένη και υποβλήθηκαν ήδη ως πειστήρια στις δικαστικές Αρχές.

Ο ισχυρισμός του γνωστού σχεδιαστή που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες ως έμπορος ναρκωτικών που προμήθευε με “κοκορέτσι” καλλιτέχνες, τραγουδιστές και δημοσιογράφους έπεισε την ανακρίτρια όχι όμως και τον εισαγγελέα.

Τη διαφωνία των δύο δικαστικών λειτουργών έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, υιοθετώντας την άποψη του εισαγγελέα, καθώς σύμφωνα με το βούλευμά του που αποκαλύπτει το dikastiko «διακινεί ναρκωτικά με σκοπό την κτήση οικονομικών προσόδων, δραστηριοποιούμενος ενεργά στο χώρο της διακίνησης» ενώ «κρίνεται ύποπτος τέλεσης και νέων ομοίων εγκλημάτων, αν αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους».

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για την αποδιδόμενη σε βάρος του αξιόποινη πράξη καθώς πέραν της ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στο σπίτι του επισημαίνονται αφενός ότι «ο σκοπός του εν προκειμένω είναι η εύκολη απόκτηση κέρδους από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος σχεδιαστής μόδας Κωνσταντίνος Μητροβγένης, το όνομα του οποίου αποκάλυψε το dikastikoreportaz.gr.

Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης που μετά τη σύλληψή του από την ομάδα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς υπήρχε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα τελικώς οδηγείται σύμφωνα με τη διαδικασία στις φυλακές.

Το εν λόγω ένταλμα σύλληψής του εκτελείται από το τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης. Μαζί με τον 43χρονο νεαρό σχεδιαστή να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι συνελήφθησαν ένας φωτογράφος Αλβανικής καταγωγής και ένας πιλότος.