29 Μαρτίου, 2024

Κοινωνικό μέρισμα: Ασχημα νέα – Απόφαση «βόμβα» για τα νοικοκυριά

Αναδρομικά συνταξιούχων 2021: 330.000 θα πάνε ταμείο για 10.000 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα: Ασχημα νέα – Απόφαση «βόμβα» για τα νοικοκυριά

«Φρένο» Σκυλακάκη στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης

Κοινωνικό μέρισμα: Παρά τις φήμες των προηγούμενων ημερών, δύσκολα θα δοθεί φέτος κοινωνικό μέρισμα, όπως έγινε στο παρελθόν. Αντιθέτως, αναμένεται να δοθούν οι παροχές που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός σχετικά με το διπλό ΚΕΑ! Παράλληλα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου τοποθετείται η ανάρτηση στο Taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2022 των οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

Κοινωνικό μέρισμα 2021: «Φρένο» Σκυλακάκη στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών

Φρένο στα σενάρια για επιπλέον μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για να αντιμεττωπίσουν το κύμα ανατιμήσεων έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Επιφυλακτικός όσον αφορά τη συζήτηση για νέες παροχές εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μια ημέρα μετά τη συνάντηση των εκπρόσωπος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σε συνέντευξή του ο κ. Σκυλακάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το έλλειμμα είναι πάρα πολύ σημαντικό φέτος, είμαστε στο 7,3 και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δημοσιονομικός χώρος, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα».

Παράλληλα επισήμανε πως σε «αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εκτεταμένο πακέτο στήριξης δεν υπάρχουν αλλαγές σε αυτό το πακέτο και ό,τι αφορά κάποια επιπλέον έσοδα που ήρθαν τον Σεπτέμβριο δεν έχουμε ασφάλεια ότι τα έσοδα αυτά θα επαναληφθούν και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και ότι θα αλλάξει κάτι σε ότι αφορά το δημοσιονομικό σχεδιασμό».

«Αν προκύψουν επιπλέον έσοδα και η κυβέρνηση αποφασίσει να πάρει επιπλέον μέτρα αυτό είναι άλλο θέμα» πρόσθεσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αφήνοντας κάποια «πόρτα» ανοιχτή στη συζήτηση για το ενδεχόμενο παροχών.

«Το έλλειμμα είναι ήδη πολύ υψηλό δεν θεωρώ ότι πρέπει φέτος να κάνουμε σοβαρή υπέρβαση αυτού του ελλείμματος. Είναι στο 9,9% το κανονικό έλλειμμα, όχι το πρωτογενές» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για το αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους την 13η σύνταξη και απάντησε ότι «προσπαθώ να εξηγήσω ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό έλλειμμα, έχουμε φτάσει δύο μήνες πριν το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πολιτική της και για το ’22 και κάνουμε συζήτηση για το τι θα γίνει τους δύο τελευταίους μήνες. Η δημοσιονομική πολιτική είναι κάτι που θέλει μια σταθερότητα και ένα σχεδιασμό».

Κοινωνικό μέρισμα 2021 δεν θα δοθεί αλλά κάποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπενθυμίζουμε πως από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι στο τέλος του 2021 σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό, το οποίο θα φθάνει έως και τα 900 ευρώ.

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.