29 Μαρτίου, 2024

Kλείνουν τα σχολεία τον Νοέμβριο: Όργιo πληροφοριών, ποια η αλήθεια, τι εξετάζεται

Kλείνουν τα σχολεία τον Νοέμβριο: Όργιo πληροφοριών, ποια η αλήθεια, τι εξετάζεται

Φήμες ότι κλείνουν τα σχολεία το Νοέμβριο κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.

Η σχετική είδηση λέει ότι «το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά».

Μια είδηση ότι κλείνουν τα σχολεία κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ότι «το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά».

Πρόκειται για μια «είδηση» που δημοσιεύθηκε στο makthes.gr (εφημερίδα Μακεδονία) η οποία σημειώνει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

«Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι και σήμερα καταγράφονται όλο και πιο αυξημένα κρούσματα σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εμβολιασμένα αφού δεν εντάσσονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.»

«Την εβδομάδα 11 – 17 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ήταν 4.493, αποτελώντας το 26% στο σύνολο των κρουσμάτων. Την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 – 18 ετών, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 4.493 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 5.970 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 4 – 18 ετών για την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου, αντιστοιχούν στο 27% του συνόλου των κρουσμάτων που εντοπίζονται στην χώρα το ίδιο διάστημα.

Την εβδομάδα 25 ως 31 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν 6.682 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων».

Και κλείνοντας το δημοσίευμα σημειώνει:

«Ένα από τα σενάρια που πλέον – εξαιτίας των ολοένα και πιο επιβαρυντικών στοιχείων – αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και κερδίζει έδαφος και μεταξύ των ειδικών, είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών».

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σενάριο κλεισίματος σχολείων των Νοέμβριο, γι’ αυτό και αναγκάστηκε να απαντήσει η υπουργός Παιδείας.

Σαφές μήνυμα ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο να κλείσουν τα σχολεία, καθώς μόλις έξι τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο 80.000. Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με συνέπεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές και δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως:

Η φημολογία για επικείμενο κλείσιμο των σχολείων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας, στο οποίο τονιζόταν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται πλέον είναι να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει κατηγορηματικά, σε όλους τους τόνους, την παραπάνω «πληροφορία».

Πλεύρης: Ούτε lockdown ούτε κλείσιμο σχολείων

Στον ίδιο τόνο με τη Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε στο ζήτημα και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ούτε lockdown θα υπάρξει ούτε και πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία, όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Για τα σχολεία, είπε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά και θα παραμείνουν ανοιχτά.