29 Μαρτίου, 2024

Κελάηδησε ο Μάνος Δασκαλάκης: Έδωσε το «κίνητρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τι αποκάλυψε

Κελάηδησε ο Μάνος Δασκαλάκης: Έδωσε το «κίνητρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τι αποκάλυψε

Ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες οι οποίες συνθέτουν το παζλ του θρίλερ της Πάτρας έδωσε κατά τη διάρκεια της οκτάωρης κατάθεσής του την περασμένη Πέμπτη στο Ανθρωποκτονιών ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης.

Τι είπε για τους τσακωμούς και τον χωρισμό λίγο πριν από τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με τη Μπαμ του Πέτρου Κουσουλού;

Όλα όσα εξιστόρησε κατά τη διάρκεια της πολύωρης παρουσίας του στη ΓΑΔΑ κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς οι έμπειροι προανακριτικοί υπάλληλοι είχαν τη δυνατότητα να εκμαιεύσουν λεπτομέρειες και πληροφορίες οι οποίες δεν είχαν εισφερθεί κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Δασκαλάκη στη 18η τακτική ανακρίτρια η οποία διερευνά την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

Τότε ο Μάνος Δασκαλάκης υπήρξε λακωνικός κάνοντας λόγο για μια «καλή μητέρα», ωστόσο μίλησε για τη μεγάλη σύγκρουση με την Πισπιρίγκου την οποία είχε λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της Ίριδας όταν έπιασε την κατηγορουμένη με έναν άλλον άντρα και σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Κίνητρο

Την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, ο Δασκαλάκης ήταν πολύ πιο συγκεκριμένος και αναλυτικός στις στοχευμένες και ιδιαίτερα πιεστικές ερωτήσεις των αξιωματικών που εκτελώντας την εισαγγελική παραγγελία ήθελαν να μάθουν το άγνωστο ιστορικό της σχέσης και κυρίως να ανακαλύψουν το κίνητρο των δολοφονιών.

Το ερώτημα το οποίο πλανιόταν ήταν πώς μπορεί να συνδέονταν οι θάνατοι των παιδιών με τους τσακωμούς και τις αποχωρήσεις του Δασκαλάκη από την οικογενειακή εστία.

Από τις απαντήσεις που έδωσε μέσω της κατάθεσής του ουσιαστικά αποκάλυψε το «κίνητρο», το οποίο φέρεται να οδήγησε τη σύζυγό του στην απόφαση να προκαλέσει ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα και να δολοφονήσει με κεταμίνη την Τζωρτζίνα.

Και αυτό δεν ήταν άλλο από τον ίδιο του τον εαυτό και ένα μέσο πίεσης για να επιστρέφει στο σπίτι!

Όπως είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», μπορεί ο γάμος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου να ήταν φαινομενικά πασπαλισμένος με χρυσόσκονη μέχρι και τον θάνατο της Μαλένας, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν άλλη.

Τον Απρίλιο του 2019, όταν το 3,5 ετών κορίτσι νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας πάσχοντας από ιάσιμη λευχαιμία, οι θεράποντες ιατροί επεσήμαναν στο ζεύγος ότι για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών θα πρέπει να μετακομίσει στην Αθήνα και να φιλοξενηθεί σε ξενώνα της «Φλόγας» προκειμένου να τηρηθεί το πρωτόκολλο και η Μαλένα να υποβάλλεται σε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους.

Τότε επήλθε το πρώτο ρήγμα στη σχέση του ζευγαριού, καθώς συγγενικό πρόσωπο του Δασκαλάκη ενημέρωσε την Πισπιρίγκου ότι ο σύζυγός της θα έπρεπε να επιστρέψει στην Πάτρα προκειμένου να εργαστεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ικανοποιούσε την κατηγορουμένη καθώς θα έπρεπε να μείνει μόνη της στην Αθήνα μαζί με την Τζωρτζίνα και τη Μαλένα. Ακολούθησε έντονος καβγάς μεταξύ του ζευγαριού και στη συνέχεια ο ξαφνικός θάνατος του 3,5 ετών κοριτσιού το μεσημέρι της 13ης Απριλίου 2019.

Στην κατάθεσή του ο Δασκαλάκης επεσήμανε ότι εκείνες τις κρίσιμες ώρες βρισκόταν εκτός νοσοκομείου, καθώς είχε μεταβεί σε ένα σπίτι στο Ολυμπιακό Χωριό προκειμένου να ξυριστεί για λόγους υγιεινής.

Ξαφνικά, όπως είπε, δέχτηκε τηλεφώνημα από την κατηγορουμένη, η οποία τον ειδοποίησε για το «επεισόδιο» της Μαλένας.

Όταν επέστρεψε έπειτα από 13-14 λεπτά στο νοσοκομείο είδε τις προσπάθειες ανάνηψης των ιατρών, ενώ λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι η κόρη του είχε καταλήξει.

Ο Δασκαλάκης ερωτήθηκε εάν παρατήρησε τα σημάδια (αμυχές στη μύτη και κοκκινίλα στο αριστερό μάγουλο) που υπήρχαν στη Μαλένα. Απάντησε αρνητικά.

Ίριδα

Το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης Δασκαλάκη αναλώθηκε στην περίπτωση θανάτου της Ίριδας.

Οι προανακριτικοί υπάλληλοι ζήτησαν να μάθουν την αλήθεια για την «ποιότητα» της σχέσης του εκείνη την περίοδο με την κατηγορουμένη. Εκείνος από την πλευρά του μίλησε για τους τσακωμούς, το επεισόδιο και την απόφασή του να αποχωρήσει από το σπίτι της Μπιζανίου.

Επεσήμανε ότι ο λόγος της αποχώρησής του από την οικογενειακή εστία ήταν το γεγονός ότι αντιλήφθηκε ότι η Πισπιρίγκου είχε συνάψει σχέση με έναν άλλον, παντρεμένο, άνδρα, τον Γιάννη. «Και η ίδια το παραδέχτηκε σε εμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Δασκαλάκης αναφέρθηκε στο επεισόδιο το οποίο είχε με την κατηγορούμενη σύζυγό του, χωρίς, όπως είπε, να είναι παρούσα η Τζωρτζίνα, αλλά και στην απόφαση που πήρε να χωρίσει. «Μάζεψα μερικά από τα πράγματα που είχα και έφυγα.

Είχα ενοικιάσει άλλο σπίτι», ανέφερε. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πού ακριβώς βρισκόταν το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2021 όταν και πάλι ειδοποιήθηκε για το θανατηφόρο «επεισόδιο» του βρέφους.

Απάντησε ότι βρισκόταν σε σχετικά κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σπίτι της Μπιζανίου νωρίτερα από το ΕΚΑΒ. «Εκεί αντίκρισα την κατηγορουμένη και την αδελφή της Δήμητρα. Το παιδί έμοιαζε ήδη νεκρό.

Η Τζωρτζίνα ήταν σε άλλο χώρο για να μη βλέπει αυτά που συνέβαιναν μέσα στο σπίτι.

Μετά από λίγο έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε η Ίριδα στο νοσοκομείο… Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, αφού πρώτα μας είχε γνωστοποιηθεί ο θάνατος, αντίκρισα το πανάκι στην κούνια του παιδιού.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το πανάκι παραδόθηκε».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι δύο μήνες μετά η Πισπιρίγκου ζήτησε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα να της επιστραφεί το «ενθύμιο θανάτου» του παιδιού της! Από τα γραπτά μηνύματα του ζεύγους που είχε αποκαλύψει η «Μ» προκύπτει ότι η Πισπιρίγκου είχε επικαλεσθεί για την απόφασή της αυτή ένα όνειρο το οποίο είχε δει ότι κάτι κακό θα έκαναν στο συγκεκριμένο πανάκι!

Ευτυχώς πάντως το συγκεκριμένο πειστήριο δεν επιστράφηκε στην κατηγορουμένη και πλέον βρίσκεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο της Ίριδας ο Δασκαλάκης επέστρεψε για λίγες ημέρες στο σπίτι, απ’ όπου αποχώρησε οριστικά εν μέσω νέων σφοδρών, όπως αποκαλύπτεται και από τα γραπτά μηνύματα, «συγκρούσεων» με τη σύζυγό του.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ήταν όλα όσα συνέβησαν το διάστημα από 5 Απριλίου μέχρι και 8 Απριλίου 2021, με την κατηγορουμένη να έχει φύγει από το σπίτι της μητέρας της όπου φιλοξενούνταν μαζί με την Τζωρτζίνα και να απειλεί να αυτοκτονήσει. Από τα SMS που βρίσκονται στη διάθεσή μας και αποκαλύψαμε προκύπτει ότι τότε ο Δασκαλάκης της είπε «τι θα γίνει; Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και έναν θάνατο;», με τον ίδιο βέβαια να αντιτείνει ότι αναφερόταν στον θάνατο της Ίριδας αλλά και στις απειλές της Πισπιρίγκου να αυτοκτονήσει!

Το πρωινό της 8ης Απριλίου ήταν προκαθορισμένο το ραντεβού με τον δικηγόρο όταν, όπως είπε, ο Δασκαλάκης ενημερώθηκε για την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» με αναφερόμενους σπασμούς. Τρεις ημέρες αργότερα το 9χρονο κορίτσι υπέστη τη δυσεξήγητη ανακοπή, με αποτέλεσμα όχι μόνο το διαζύγιο να μην εκδοθεί, αλλά ο Δασκαλάκης να επιστρέψει στο σπίτι της Μπιζανίου.

Έμεινε μαζί με την κατηγορουμένη μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022, όταν ανακοίνωσε στη σύζυγό του ότι θέλει να μετακομίσει σε διαφορετικό σπίτι. Τότε ξαφνικά ξεκίνησαν και πάλι τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, η εισαγωγή της σε νοσοκομείο, η μεταφορά της στο «Παίδων» της Αθήνας και η κατάληξη με δολοφονική δόση κεταμίνης την 29η Ιανουαρίου 2022.