29 Μαρτίου, 2024

Καθηγητής Συρίγος: Προειδοποίηση για κορωνοϊό. «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι…»

Τι προειδοποίησε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος για τον κορωνοϊό;

Την άποψή του ότι το δεύτερο κύμα, της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να είναι πιο σφοδρό εξέφρασε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας Κωνσταντίνος Συρίγος.

Ο υπεύθυνος της Ειδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας, Κωνσταντίνος Συρίγος μίλησε στον Τάσο Τέλλογλου στην εκπομπή Special Report και έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για τη συνέχιση της πανδημίας.

Αφού επισήμανε ότι τα δείγματα είναι γενικά ενθαρρυντικά, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας καλύτερης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι δεδομένο, προβλέποντας ότι θα το δούμε να συμβαίνει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Καλύτερη προετοιμασία και ξεκούραση του προσωπικού

“Αυτό θα μας δώσει χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα για το δεύτερο κύμα, γιατί το δεύτερο κύμα θα έρθει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξεκουράσουμε το προσωπικό, ώστε να ξαναπέσει στη μάχη.

Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Η εμπειρία και οι προηγούμενες επιδημίες λένε ότι είναι δεδομένο” είπε ο καθηγητής.

Το συμπέρασμά του προκύπτει από το γεγονός ότι όσο μικρότερη ανοσία υπάρχει στην κοινότητα, τόσο πιο δεδομένο είναι.

“Η ελπίδα μας γι’ αυτό το κύμα, είναι μήπως καταφέρουμε και τότε έχουμε κάποια θεραπευτική προσέγγιση, ώστε να βοηθήσουμε τους αρρώστους και να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια για τον ιό θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021.