28 Μαρτίου, 2024

Καραγεωργίου Δημήτρης: Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα …

Καραγεωργίου Δημήτρης

Καραγεωργίου Δημήτρης: Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα …

MARA VALAMVANI
Μάρα Βαλαμβάνη

Γεννήθηκε το 1983 σε μια μικρή επαρχιακή πόλη την Σκύδρα και την Έδεσσα στο Ν.Πελλας  , εκεί πέρασα τα σχολικά μου χρόνια μέχρι το Λύκειο .

Μετά το Λύκειο Ήρθε στην Θεσσαλονίκη για σπουδές τελείωσα το Μεταπτυχιακό του στην Διοίκηση επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο κολέγιο .

Από μικρή Ηλικία  είχε το μικρόβιο και την αγάπη για το θέατρο , ξεκίνησε από το Γυμνάσιο να πηγαίνει στο ” Εδεσσαϊκό Θέατρο” και τα καλοκαίρια ανέβαιναν οι θεατρικές Παραστάσεις . είχε και μια άλλη αγάπη από μικρός , έγραφε θεατρικά κείμενα του άρεσε να γράφει και μόλις τελείωνε τα θεατρικά κείμενα άρχισε σιγά σιγά να δημιουργεί το πώς θα είναι τα σκηνικά ,ο φωτισμός , η μουσική , η ενδυμασία κ.α

Όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη άρχισε να κυνηγά τα όνειρα του , έχει περάσει από θεατρικά εργαστήρια στην Θεσσαλονίκη , πέρασε και από την δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου .

Εδώ και 3 χρόνια είναι στην ομάδα της  “Συναισθηματικής Διαλεκτικής” του αγαπημένου του Δασκάλου ηθοποιού και Σκηνοθέτη Στέλιο Καλαθά , «για μένα ο Στέλιος Καλαθάς είναι ο Άγγελος μου είναι αυτός ο άνθρωπος που άνοιξε τα φτερά είναι ο δικός μου μέντορας».

Η συναισθηματική Διαλεκτική που διδάσκει ο Στέλιος είναι μια μέθοδος που σου μαθαίνει να εκφράζεις τα συναισθήματα σου και να ξεκλειδώσεις συναισθήματα μέσα από παιχνίδια και ρόλους θεατρικούς

Είναι στο 2 έτος στο τμήμα Σκηνοθεσίας θεάτρου στην σχολή Tabula Rasa και διευθυντή της σχολής του αγαπημένου φίλου Παναγιώτη Καποδίστρια μέσα από την σχολή ανακάλυψε και άλλα όμορφα πράγματα όπως η θεατρική γραφή που κάνει , το επαγγελματικό μακιγιάζ , ιστορία θεάτρου , ιστορία τέχνης , οντισιόν κ.α

Είναι μια Άλλη αγάπη που έχει η σκηνοθεσία θεάτρου γενικά μου αρέσει πολύ το να βρίσκεται πίσω από την σκηνή και να δημιουργεί να βλέπει τους Ήρωες να ζωντανεύουν πάνω στην σκηνή .

Είναι για 3 χρόνο στο μουσικό ωδείο ” Ντεπώ” Θεσσαλονίκης στο τμήμα φωνητικής στο έντεχνο ρεπερτόριο με την αγαπημένη καθηγήτρια Άσπα Μαυρίδου.

Το μικρόβιο της μουσικής το είχε από μικρός γιατί ο πατέρας μου είναι μουσικός και παίζει κιθάρα και μπουζούκι έτσι πέρασε και σ αυτον η αγάπη για την .

Από τον Ιούνιο του 2021 του έγινε μια υπέροχη πρόταση από το φιλολογικό όμιλο Θεσσαλονίκης να γίνει μέλος στο δυναμικό της ομάδας με ιδρυτή των αγαπημένο φίλο συγγραφέα και Αρθρογράφο Αντώνη Χαριστο  και άλλους καταξιωμένους συνοδοιπόρους του συγγραφείς και ποιητές .

Μια όμορφη συνεργασία είχε ξεκινήσει για να ανήκει πλέων στην ομάδα αυτή . Το φθινόπωρο κυκλοφόρησε και η ποιητική συλλογή ανθολογία ποιήσεως με τίτλο ” Εποπτείες” όπου μέσα συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο επίσημο ποίημα του με τίτλο “Απουσία” από της εκδόσεις Γράφημα και εκδότη μας τον αγαπητό Ιωάννη Τσαχουριδη μαζί με άλλα ποιήματα από καταξιωμένους ποιητές .

Στις 19 Νοεμβρίου του 2021 πριν λίγους μήνες ανέβηκε η θεατρική του παράσταση από την συναισθηματική Διαλεκτική σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά με τίτλο ” Όνειρα σε δράση” όπου συμμετείχε με το ρόλο ενός κομμωτή .

Επόμενα βήματα που ετοιμάζει είναι ένα διήγημα του να κυκλοφορήσει μαζί με άλλους συνοδοιπόρους συγγραφείς  από το φιλολογικό όμιλο Θεσσαλονίκης που θα κυκλοφορήσει περίπου τον Ιούνιο Αλλά δεν μπορεί ακόμα να πει πολλά, το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι έχει πάει στο τυπογραφείο και ετοιμάζεται.

Επόμενο βήμα επισεις που έλαβε πρόσφατα από την σχολή του στην σκηνοθεσία θεάτρου είναι ότι ένα  θεατρικό του κείμενο θα ανέβει στην σκηνή τον Ιούνιο , Αλλά δεν μπορώ να πει περισσότερα το μόνο που μπορει να πει είναι ότι έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να εργάζονται οι ηθοποιοί σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη .

Γενικά είναι ανήσυχο πνεύμα αγαπά την τέχνη . Είναι ένα άτομο που διαβάζει συνέχεια γιατί για αυτόν το διάβασμα είναι η τροφή του μυαλού .

Δεν είναι άνθρωπος που αγαπάει πολύ την προβολή  αλλά ένας άνθρωπος που θέλει να εργάζεται και να βρίσκεται πίσω από την σκηνή .

Η μεγάλη του αγάπη το να γράφει κείμενα , να σκηνοθετεί και να ζωντανεύει τους ήρωες του πάνω στην σκηνή .

Αυτή είναι η μεγάλη μου Αγάπη του .

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα Ηλία και στη Μάρα Βαλαμβάνη, γιατι είναι τιμή να έχουμε ανθρώπους όπως εσάς που βοηθάτε νέους καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο τους και την αγάπη τους για την τέχνη

“Μια υπόσχεση προς όλους τους αναγνώστες από μένα έρχονται όμορφα πράγματα .

και ένα όμορφο μήνυμα που θέλω να πω σε όλους είναι

κάθε μέρα να χαμογελάτε , να κυνηγάτε τα όνειρα σας και ποτέ  να μην τα βάζετε κάτω όσες αποτυχίες και αν έρθουν στην ζωή σας .”