Καιρός: Αναμένονται εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες – Δύσκολες μέρες η Παρασκευή και το Σάββατο (video)

Καιρός: Αναμένονται εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες – Δύσκολες μέρες η Παρασκευή και το Σάββατο

Δύσκολη είναι η εβδομάδα που διανύουμε όσον αφορά στον καιρό, με εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες να αναμένονται τις επόμενες μέρες, όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναφορικά με τη σημερινή μέρα (7/6), η αστάθεια θα επιμείνει, ενώ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν ξανά αργά το απόγευμα.

«Η ψυχρή λίμνη θα συνεχίσει να στροβιλίζεται γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή θα έχουμε αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τις έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που δημιουργούνται αργά το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα, θα εκδηλώνονται αυτές οι πολύ ισχυρές καταιγίδες που είδαμε και χθες, είχαμε προβλήματα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό αντίστοιχα προβλήματα να δούμε και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Από την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δύο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες.

Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε από αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς», είπε χαρακτηριστικά.

 402 total views,  2 views today

.