19 Απριλίου, 2024

Ισπανός τερματοφύλακας έκανε come out στο γήπεδο φιλώντας τον σύντροφό του και έγινε viral

Ισπανός τερματοφύλακας έκανε come out στο γήπεδο φιλώντας τον σύντροφό του και έγινε viral

Ο πανηγυρισμός του για την άνοδο της ομάδας του στην τέταρτη κατηγορία

Από Ανθή Κουρεντζή

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ίκερ Κασίγιας είχε προχωρήσει σε ένα tweet στο οποίο δήλωνε πως ήταν ομοφυλόφιλος. Αργότερα διέγραψε την ανάρτηση και ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα χάκερς, αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πείστηκαν πως επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο.

Αυτή τη φορά, ένας άσημος Ισπανός τερματοφύλακας χρησιμοποίησε την εν λόγω πλατφόρμα για να μοιραστεί την αλήθεια του, κι όχι για έναν φθηνό αστεϊσμό ή για να προκαλέσει ντόρο. Ο βασικός κίπερ της Μαρμπέγια, Αλμπέρτο Λεχαράγκα έκανε come out ως gay και το έπραξε με μια λυτρωτική κίνηση-γροθιά στα taboo του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να φιλάει τον σύντροφό του, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας μετά την άνοδο της Μαρμπέγια στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Στο κολλάζ των φωτογραφιών που ανήρτησε, φιγουράρουν και οι γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ενώ ο ίδιος συνόδευσε το post με το μήνυμα:

«Ευχαριστώ πολύ που είστε πάντα δίπλα μου, στα εύκολα και στα δύσκολα! Αυτή τη φορά έπρεπε να ζήσουμε την ομορφιά αυτής της στιγμής. Σας ευχαριστώ».

Αν και δεν θα έπρεπε να συνιστά είδηση, η κίνησή του αντιμετωπίστηκε με αποθεωτικά σχόλια από δεκάδες χρήστες κι αποτέλεσε μία ακόμα περίπτωση το τελευταίο διάστημα ενός ποδοσφαιριστή που μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα μέσα στο 2023, μετά τον πλέον διάσημο της λίστας, Γιάκουμπ Γιάνκτο.

Πηγή: gazzetta.gr

Παντελής Τουτουντζής: «Με τον σύντροφό μου πήγαμε σε ψυχίατρο που μας είπε ότι τα παιδιά των gay ζευγαριών είναι ευτυχισμένα»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Pride παραχώρησε ο Παντελής Τουτουντζής και μίλησε για πολλά θέματα, αποκαλύπτοντας πως με τον σύντροφό του πήγαν σε ψυχίατρο που τους είπε ότι τα παιδιά των gay ζευγαριών είναι ευτυχισμένα.

Ο γνωστός make up artist, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον σύντροφό του, Νάσο, αλλά και στην οικογένεια που έχουν δημιουργήσει. Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Πρέκας επιτέθηκε στους ομοφυλόφιλους.

«Το 2007 την παραμονή Χριστουγέννων είχα βγει με μια φίλη και γυρνώντας βλέπω το πιο καθαρό βλέμμα που έχω δει ποτέ. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι με βλέμμα ανθρώπου. Λέω πως αν με αυτό τον άνθρωπο δεν γνωριστείς θα είναι άδικο. Αν μου πει ο Νάσος ότι θα περάσει, θα περάσει, γιατί είναι ο καθρέφτης μου.

Με ξέρει πολύ καλά. Με αγάπησε και με αποδέχτηκε για σημαντικούς λόγους, όπως κι εγώ. Μεγαλώσαμε μαζί και κανείς σε αυτό τον κόσμο δεν είχε το δικαίωμα να στερήσει τα όνειρά μας. Γιατί είναι μια σχέση πολύ βαθιά δουλεμένη, με αξίες και πόνο, με αποδοχή και εκτίμηση και ανταγωνισμό αγάπης», ανέφερε αρχικά ο Παντελής Τουτουντζής.

Σχετικά με τα παιδιά τους παραδέχτηκε πώς έφτασε μέχρι και στη Γαλλία σε ειδικούς και αποφάσισε να τα πάει σε σχολείο όπου νιώθει πιο άνετα μακριά από κάθε κακόβουλο σχόλιο.

«Με τον σύντροφό μου φτάσαμε μέχρι τη Γαλλία σε ψυχίατρο που ειδικεύεται και μας έδωσε report ότι τα παιδιά που είναι gay ζευγαριών είναι ευτυχισμένα όσο είναι και σε μια κανονική οικογένεια που μεγαλώνουν με ωραία στοιχεία και αγάπη.

Το όνομα του γιου μου είναι Αχιλλέας. Βγήκε από ένα βιβλίο που μου είχε κάνει δώρο ο αδελφός μου και μου άρεσε το θάρρος και η δύναμη του για να ζήσει. Ο Αχιλλέας μου θυμίζει την ευκαιρία να αγαπήσω όσο πιο δυνατά γίνεται.

Στο σχολείο υπάρχει αποδοχή. Κάναμε έρευνα. Σε προηγούμενο σχολείο το αντιμετώπισαν σαν μοντερνιά. Λέω “ειδική μεταχείριση, ποτέ”. Όπου ένιωσα πιο φυσιολογικά εκεί το πήγα. Αντιμετωπίσαμε και περίεργες συμπεριφορές. Υπήρξαν και άνθρωποι που δεν το έθιξαν καθόλου ως θέμα. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Θα σου πω στο δημοτικό», συμπλήρωσε ο Παντελής Τουτουντζής.