29 Μαρτίου, 2024

Into The Skin – Γιώργος Μαυρίδης: Η στιγμή που δέχτηκε επίθεση στην Αντίς Αμπέμπα

Η περιπετειώδης είσοδος της ομάδας του «Into the Skin» στην Αιθιοπία λόγω κορονοϊού και η επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Μαυρίδης στην Αντίς Αμπέμπα

Πρεμιέρα έκανε η νέα εκπομπή του Γιώργου Μαυρίδη στο OPEN. Μέσα σε τέσσερα συναρπαστικά επεισόδια το «Into the Skin» ταξιδεύει τους τηλεθεατές σε δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, συναντώντας φυλές και λαούς με ξεχωριστή κουλτούρα, μοναδικές συνήθειες και μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Πρώτος σταθμός, η Αιθιοπία μία χώρα πολύ όμορφη, πολύ ξεχωριστή αλλά και αρκετά επικίνδυνη. Μέχρι να φτάσει εκεί, όμως, η ομάδα της εκπομπής έπρεπε πρώτα να ξεπεράσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Αυτό του κορονοϊού. Ο Γιώργος Κατσινόπουλος είχε ξεχάσει να πάρει μαζί του την εκτύπωση με το αποτέλεσμα του τεστ Covid-19, στο οποίο είχε υποβληθεί, κάτι που δημιούργησε πρόβλημα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Η ιστορία και η κουλτούρα της φυλής Μούρσι

Στην Αιθιοπία, ο Γιώργος γνώρισε τη φυλή των Μούρσι, που κατοικεί νομαδικά στην κοιλάδα του ποταμού ΟΜΟ και συνάντησε τον αρχηγό της φυλής. Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τα πάντα. Πώς ζουν, πώς τρέφονται, πώς η παράδοση είναι χαραγμένη στο σώμα τους, αλλά και τι συμβολίζουν τα ξύλινα «πιάτα» που φέρουν πάνω τους.

Η συζήτηση με τον αρχηγό της φυλής καθήλωσε και αποκάλυψε μια φυλή τόσο ξεχωριστή, με ήθη και έθιμα που σηματοδοτούν την ιστορία του τόπου.

Καρέ καρέ η απόπειρα κλοπής του Γιώργου Μαυρίδη στην Αιθιοπία

Η πόλη της Αντίς Αμπέμπα με την πρώτη ματιά σου αφήνει μία αίσθηση ότι αυτό που θα δεις δεν έχει πεταλούδες και χρώματα, δεν έχει εμπορικά κέντρα ή ουρανοξύστες. Έχει, όμως, πολύ σκληρές εικόνες και ανθρώπους με βιώματα, ενώ ο κόσμος της πόλης αντιδρά στη θέαση των καμερών με τον στρατό να κάνει το έργο της κινηματογράφησης ακόμα δυσκολότερο. Η εκπομπή ήρθε αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες, αφού μια εξέγερση που ξέσπασε στην Αντίς Αμπέμπα έφερε τους συνεργάτες του «Into the Skin» μπροστά στον κίνδυνο, με κλειστούς δρόμους, οδοφράγματα και εικόνες που θύμιζαν πεδίο μάχης.

Την ίδια στιγμή, θύμα κλοπής παραλίγο να πέσει ο Γιώργος Μαυρίδης κατά τη διάρκεια της βόλτας του στην αγορά της Αντίς Αμπέμπα. Τελικά, με την παρέμβαση και των υπόλοιπων μελών της ομάδας του «Into the Skin» αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.