19 Μαρτίου, 2024

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο 44χρονος προπονητής ταε κβον ντο, πώς παρέσυρε και βί@ζε ανήλικες αθλήτριες

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο 44χρονος προπονητής ταε κβον ντο, πώς παρέσυρε και βί@ζε ανήλικες αθλήτριες

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από τη νοσηρή δράση του 44χρονου καθηγητή ταε κβον ντο ο οποίος για περισσότερα από δέκα χρόνια φέρεται να βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριες του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη.

Ο εφιάλτης των θυμάτων του ξεκίνησε το 2009 όταν ο 44χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, ξεκίνησε να προσεγγίζει έφηβες αθλήτριες που έκαναν μαθήματα στη σχολή και τις έπειθε να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ταε κβον ντο.

Στη συνέχεια, τους έκλεινε προσωπικά ραντεβού πριν από τις προπονήσεις στη σχολή επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα ή στο σπίτι του και εκεί τις βίαζε με βάναυσο τρόπο, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων.

 

Μάλιστα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι πατέρας ενός 6χρονου αγοριού, είχε διαμορφώσει τον ημιόροφο της σχολής πολεμικών τεχνών σε γκαρσονιέρα όπου παγίδευε τα ανυποψίαστα κορίτσια.

Όπως λένε οι γείτονές του, κάποια βράδια έμενε εκεί ενώ αρκετοί γονείς καταγγέλλουν πως ανήλικες αθλήτριες ανέβαιναν στον ημιόροφο προκειμένου να αλλάξουν ρούχα μετά την προπόνηση.

«Ούτε μου είχε αναφέρει κάτι το παιδί μου και μάλιστα ήταν πολύ καλός επαγγελματίας. Υπήρχε στον επάνω όροφο ένας χώρος σαν σπίτι. Βέβαια, το παιδί μου δεν ανέβαινε γιατί τον έφερνα ντυμένο και τον έπαιρνα. Δίπλα ήταν τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες, ξέρω ότι ανέβαιναν όσα παιδιά ήθελαν και ξεντύνονταν, έκαναν το μπάνιο τους, άφηναν τα πράγματά τους. Είχε γραφείο εκεί και ξέρω πως τα τελευταία χρόνια είχε διαμορφώσει κάτι σαν σπίτι και έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές», δηλώνει μια γειτόνισσα του 44χρονου η οποία πήγαινε το παιδί της στη σχολή του.

Από το 2009 μέχρι το 2020 ο 44χρονος φέρεται να έχει βιάσει τουλάχιστον πέντε κορίτσια, από 12 έως 16 ετών, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται να έχει προβεί σε άσεμνες πράξεις σε βάρος και άλλων ανηλίκων, πριν και μετά το συγκεκριμένο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με κάποιες από τις νεαρές αθλήτριες είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για αγώνες, ενώ πόζαρε μαζί τους σε φωτογραφίες που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άνθρωποι που γνωρίζουν τον 44χρονο κάνουν λόγο για μια «ύποπτη» συμπεριφορά εκ μέρους του, η οποία δεν παραπέμπει σε προπόνητη που κάνει μάθημα σε ανήλικα κορίτσια.

Συνάδελφός του από την Ηλιούπολη αποκαλύπτει πως τον έβλεπε για χρόνια να κυκλοφορεί με τη μηχανή του παρέα με ανήλικες αθλήτριες. «Μόλις το είδα αντέδρασα. Λέω καλά εντάξει, είναι μια φορά, πήρε μια αθλήτρια την πήγε σπίτι της, εντάξει. Συνεχώς γινόταν όμως αυτό το πράγμα με διαφορετικές αθλήτριες. Αυτό το παρατηρώ εγώ πάνω από δεκαετία.

Δεν του έκανα παρατήρηση, μια φορά είχε συζητηθεί με μια κυρία που έφερνε την κόρη της στη σχολή και ήταν και πρωταθλήτρια. Και της λέω “Τι συμβαίνει; Μια με τη μια, μια με την άλλη”.

Πρωί – απόγευμα, μία η μία κοπέλα, μία η άλλη κοπέλα. Και στο αυτοκίνητο τον είχα δει δύο φορές αλλά στη μηχανή πάρα πολλές φορές. Μικρές οι κοπέλες. Αλλά δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Διακριτικός πάντα, σοβαρός στην προπόνηση. Δεν είχα αντίληφθει κάτι μέσα στο χώρο», λέει ο προπονητής, κ. Ιωάννης Χιωτάκης.

Παράλληλα, ο ίδιος φέρνει στην «επιφάνεια» και ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον 44χρονο. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο φερόμενος ως βιαστής χώρισε με την πρώην σύζυγό του, είχε μπει στο σπίτι τους σε κατάσταση αμοκ, άρχισε να σπάει αντικείμενα και να φωνάζει και στη συνέχεια είχε ανέβει στην ταράτσα με μια κυνηγετική καραμπίνα απειλώντας πως θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο 44χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.