29 Μαρτίου, 2024

Ιερά Σύνοδος: Υψηλή προστασία των εμβολίων στη μετάλλαξη Δέλτα – «Εξωπραγματικές θεωρίες» τα μικροτσίπ

Ιερά Σύνοδος: Υψηλή προστασία των εμβολίων στη μετάλλαξη Δέλτα – «Εξωπραγματικές θεωρίες» τα μικροτσίπ

Εγκύκλιο απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στις εκκλησίες

Αναγνώστηκε σήμερα, Κυριακή, σε όλους τους ιερούς ναούς των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η εγκύκλιος που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σκοπό να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς τον λαό», η οποία συνίσταται σε 12 ερωτήσεις-απαντήσεις, με σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς.

Ο εμβολιασμός προστατεύει από τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Ειδικότερα, δίνεται απάντηση εάν ο εμβολιασμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Δέλτα»: «Όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο. Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή “Δέλτα”».

εκκλησία εμβολιασμός μικροτσίπ
Αναφορικά με την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά τον αρχικό, η απάντηση είναι: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις, επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση».

Επίσης, η εγκύκλιος απαντά στο επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα. «Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα» είναι η απάντηση, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου».

εκκλησία εμβόλιο

Επιπρόσθετα, σε άλλη απάντηση τονίζεται ότι «τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο».

Εξάλλου, η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή».

Γιατί η Εκκλησία αφήνει ανεμβολίαστους μέσα στους ναούς;

Μια περίεργη κατάσταση φέρνει η απόφαση της Εκκλησίας, η οποία μπορεί να στηρίζει τον αγώνα για την ανοσία έναντι του κορωνοϊού μέσω του εμβολιασμού, αλλά παράλληλα δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους ανεμβολίαστους εκτός ναών.

«Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί», ξεκαθάρισε χθες ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χωρίσει τους ανθρώπους.

Μετά την επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία συστήνει προς τους πιστούς «την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την «αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού», ο κ. Αθηναγόρας διευκρίνισε με δηλώσεις του ότι δεν ζητήθηκε από την Πολιτεία και ούτε τέθηκε από την Εκκλησία να εισέρχονται στους ναούς μόνον όλοι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 . «Εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια ότι η Eκκλησία δεν υπάρχει περίπτωση να υιοθετήσει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Mάλιστα, τόνισε ότι «ο χώρος της εκκλησίας είναι ένας χώρος ελευθερίας. Δεν είναι ένας χώρος όπου θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη. Αυτό εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια. Θα κάνουμε όσες προσπάθειες μπορούμε για να πείσουμε ανθρώπους, αλλά έχουν την ελεύθερη, δική τους επιλογή».

Oπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, «συνεχίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουμε τώρα στις εκκλησίες, διότι δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν τώρα στην εκκλησία, δηλαδή με τη μάσκα και με τα τεστ στους κληρικούς, και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη είσοδο όποιου το επιθυμεί. Δεν είναι ένα μαγαζί η εκκλησία. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε ανθρώπους να έρχονται».