29 Μαρτίου, 2024

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΙΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: «ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ»

Καυστικός για άλλη μια φορά ο οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος (Ιαβέρης) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μετά από μία περίοδο που οι περισσότεροι οδηγοί έμειναν στο σπίτι, θα υπάρξει «φρενίτιδα των εγκλεισμένων στο σπίτι άθλιων οδηγών, οι οποίοι και υπό το κράτος, ανύπαρκτου και απαράδεκτου ελέγχου τροχαίων εγκλημάτων με πρόθεση, θα αλληλοσπαραχθούν και θα αλληλοεξοντωθούν, οδηγώντας σε υπερ-πολλαπλάσιο αριθμό θυμάτων νέων ανθρώπων και γιγαντώνοντας έτσι το φριχτό δημογραφικό της χώρας».

Ιαβέρης: Μείωση 90% στα τροχαία δυστυχήματα

Ο Ιαβέρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα 26/2-10/4 λόγω των σκληρών μέτρων κυκλοφορίας λόγω του Covid-19 έμεινε «ικανοποιημένος, καθώς είχαμε μείωση 90% στα τροχαία δυστυχήματα, που δεν ξεπέρασαν τις 40 απώλειες.

Θα ήθελα να επισημάνω στην διοίκηση της Προστασίας του Πολίτη ότι η εντολή προς τους αστυνομικούς της τροχαίας για έλεγχο εγγράφων αυτόγραφης covid-19 άδειας κυκλοφορίας, δεν πρέπει να αφήνει ατιμώρητους τους άθλιους οδικά και οδηγικά εγκληματίες, που επιταχύνουν στο πορτοκαλί, παραβιάζουν το κόκκινο, περνάνε τα stop, μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο, δεν φοράνε στα οχήματα ζώνες ασφαλείας, κράνη στις μοτοσικλέτες και γενικά συμπεριφέρονται και ως πεζοί επικίνδυνα για τη ζωή και ακεραιότητα της οικογένειάς τους, τη δική τους και των άλλων πάντα συμπολιτών τους», αναφέρει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέλος στέλνει και το μήνυμα ότι «προέχει η προστασία της ζωής, της υγείας και της ακεραιότητας από την τυπική επίδειξη της ατομικής άδειας κυκλοφορίας.

Το θέμα δεν είμαι μόνο το “Μένουμε Σπίτι” αλλά και το “Γυρίζουμε Σπίτι” που στοχεύει να αντιμετωπίσει τα τροχαία εγκλήματα, τα οποία κάθε 45 ημέρες (στατιστικά) σκοτώνουν, σακατεύουν και αφήνουν βαριά ανάπηρους 270 νέους ανθρώπους, που δεν θα γεννήσουν 135 παιδιά. Σύνολο δηλαδή σε ενάμιση μήνα τουλάχιστον 405 Ελληνόπουλα».