Η δημοσκόπηση φωτιά που μεταμόρφωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα από πρώην συντρόφους

Η δημοσκόπηση φωτιά που μεταμόρφωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα από πρώην συντρόφους

Τι έδειξε η δημοσκόπηση φωτιά και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τα αλλάξει όλα;

Η ανάλυση μίας δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στην Κουμουνδούρου άλλαξε όλη τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

και έδειξε στον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς του ότι η κοινή γνώμη χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση θολή και αρνητική στάση έναντι των μέτρων προστασίας αλλά και των εμβολίων κατά του Covid-19 ήταν η βασική αιτία της απότομης και δημόσιας στροφής του κ. Τσίπρα υπέρ του εμβολιασμού.

Ετσι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε από το κανένα δημόσιο μήνυμα προτροπής στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά τους προηγούμενους επτά μήνες, σε τρεις δημόσιες εκκλήσεις μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, που ζήτησε να συναντηθεί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, να πει δημοσίως ότι θα εμβολίαζε τα παιδιά του αν ήταν στην ηλικία που κάτι τέτοιο επιτρεπόταν κ.λπ.

Το παιχνίδι

Η νέα τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Τσίπρας να προτρέπει για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό και να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο υλοποίησης των μέτρων ή τρόπο να πείσει τους πολίτες καταγγέλλοντας διχαστικές πολιτικές και αυταρχισμό και από κάτω τα στελέχη να κάνουν παιχνίδι με τους αντιεμβολιαστές και τους «ψεκασμένους», να βάζουν θέμα αντίδρασης και μη τήρησης των μέτρων προστασίας και γενικότερα να ενισχύουν το κλίμα με σκοπό να προκαλέσουν τις νέες πλατείες «αγανακτισμένων». Αυτή τη φορά όχι για τα μνημόνια, αλλά για τα εμβόλια.

Οποτε ο κ. Τσίπρας θα λέει στους πολίτες να εμβολιαστούν, θα βγαίνει η όποια κ. Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δήθεν τα εμβόλια δεν έχουν την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (σ.σ.: κάτι που δεν ισχύει διότι τα πρωτόκολλα έχουν τηρηθεί και με το παραπάνω στην προετοιμασία των εμβολίων).

Και όταν ο κ. Τσίπρας θα λέει, όπως έκανε στη συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στο Κρήτη TV, ότι είναι υπέρ της τήρησης των μέτρων προστασίας και η κυβέρνηση φταίει που δεν τηρούνται επειδή δεν ελέγχει σωστά, θα βγαίνει ο όποιος κ. Πολάκης να καλεί σε επανάσταση επειδή η κυβέρνηση δεν φέρνει φάρμακα (σ.σ.: ως γιατρός γνωρίζει ότι τα φάρμακα στα οποία αναφέρεται δεν έχουν την έγκριση του ΠΟΥ γι΄ αυτό και δεν κυκλοφορούν, αλλά πουλάει καθρεφτάκια ως συνήθως).

Ο στόχος

Στρατηγικός στόχος του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χώρα να μην επιστρέψει στην κανονικότητα, να πληγούν περαιτέρω η δημόσια υγεία και η οικονομία και αυτήν την επιδείνωση της κατάστασης να την πληρώσει η κυβέρνηση. Η παράταση της μη κανονικότητας είναι το μόνο σενάριο που του δίνει πιθανότητες πολιτικής επιβίωσης ή και επανάκαμψης και παίζει τα ρέστα του για την επιβεβαίωσή του.

Το στοίχημα για τον κ. Τσίπρα είναι η στάση αυτή να μη γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του και αποτελέσει καίριο και καθοριστικό κτύπημα στο πολιτικό του κεφάλαιο και την πολιτική του καριέρα. Και γι΄ αυτό, με τη συμβολή των εταιριών και των επικοινωνιολόγων που τον συμβουλεύουν, χαράσσει για τους επόμενους μήνες όπου δυστυχώς ο κορονοϊός θα είναι και πάλι το μείζον ζήτημα, μία νέα στρατηγική «ήπιου αρνητισμού» (σ.σ.: όπως εύστοχα παρατηρήθηκε σε κάποια ρεπορτάζ) με ένα διττό στόχο.

Από τη μία να σαμποτάρει την κυβέρνηση και την προσπάθειά της να βγει η χώρα στο ξέφωτο μία ώρα αρχύτερα και από την άλλη να μη χρεωθεί το σαμποτάζ. Και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο… ευσεβής πόθος

Το σενάριο στο οποίο ποντάρει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο αριθμός των εμβολιασμένων να παραμείνει χαμηλός και οι μεταλλάξεις «Δ» και «Ε» να βρουν τον πληθυσμό απροετοίμαστο. Η αγορά να ξανακλείσει, το ξεκίνημα της οικονομίας να αναβληθεί επ΄ αόριστον και οι κλίνες στις ΜΕΘ να ξαναγεμίσουν.

Τότε, εκτιμούν στον στενό κύκλο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, σε συνθήκες δυσμενείς, ώστε -όπως λένε στην Κουμουνδούρου- να αποφύγει τα χειρότερα. Και με το αποτέλεσμα ανοικτό, συμπληρώνουν…

Νέο κόμμα στα αριστερά της Κουμουνδούρου

Μετά το μήνυμα Τσακαλώτου και την ελπίδα του ο ΣΥΡΙΖΑ να διοικείται από ένα «κουαρτέτο», δηλαδή συλλογικά και όχι να κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ό,τι θέλουν, έρχεται η δημιουργία ενός νέου κόμματος στα αριστερά της Κουμουνδούρου, να ταράξει τα εσωκομματικά νερά.

Πρώην σύντροφοι του κ. Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου διοργανώνουν τη Δευτέρα, στην πλατεία Αυδή, την εναρκτήρια εκδήλωσή του.

Οι πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Λαπαβίτσας και Νίκος Χουντής, οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ησυχος, οι πρώην βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Ιωαννίδης, Λίτσα Αμανατίδου, Μαρία Μπόλαρη, Ιωάννα Γαϊτάνη, συνδικαλιστές όπως οι Αλέκος Καλύβης (ΓΣΕΕ), Γρηγόρης Καλομοίρης (ΟΛΜΕ), Δέσποινα Σπανού, ιστορικά στελέχη της Αριστεράς όπως ο δημοσιογράφος Θανάσης Σκαμνάκης, ο Κώστας Μάρκου, ο Δημήτρης Σαραφιανός, η Τόνια Αικατερίνη, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Νταβανέλος και ο Αρης Χατζηστεφάνου, στελέχη της αυτοδιοίκησης όπως ο Χρήστος Κορτζίδης, η Μαριάννα Τσίχλη και πολλά άλλα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν ένα νέο κόμμα.

Στα ΜΜΕ το θέμα σχεδόν δεν υπάρχει (σ.σ.: έχει φροντίσει η Κουμουνδούρου για αυτό) αλλά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει …φωτιά.

Η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαφορία και απαξίωση, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ανησυχία. Ανησυχία τόσο για την πορεία του νέου κόμματος και της επίδρασης στο λεγόμενο αριστερό ακροατήριο όσο και για το ενδεχόμενο εμπλοκής του στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ζήτημα χρόνου, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετακινηθεί από τη γραμμή της αδιαφορίας και να αρχίσει τις επιθέσεις. Στα social media, τα τρολς έχουν ήδη ξεκινήσει…

 554 total views,  2 views today