19 Απριλίου, 2024

Η απολογία του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας: «Έγινε, το έζησα, και η Αμαλία το χάρηκε»

Η απολογία του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας: «Έγινε, το έζησα, και η Αμαλία το χάρηκε»

«Τι πιο ωραίο να παραδέχεσαι το λάθος σου; Την έκανα τη λαδιά, κύριε πρόεδρε!» είπε, μεταξύ πολλών άλλων, στην παραληρηματική απολογία του ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό, ασέλγεια και αποπλάνηση της 12χρονης αθλήτριάς του το 2010.

«Καμία φορά η φύση δημιουργεί έλξη. Υπήρξε μια έλξη μεταξύ εμένα και της Αμαλίας. Έγινε, το έζησα, το χάρηκα κι εκείνη το χάρηκε πάρα πολύ. Το θηλυκό θα έλκεται από το αρσενικό εσαεί, ο κόσμος τούμπα να γυρίσει, το ουδέτερο φύλο δεν θα επικρατήσει γιατί δεν το ευνοεί ο Θεός!» φώναξε ο κατηγορούμενος, αρνούμενος την κατηγορία του βιασμού, αλλά αποδεχόμενος τα άλλα δύο κακουργήματα.

Σε μια απολύτως θεατρική απολογία, γεμάτη ξεσπάσματα, δάκρυα και κραυγές, ο κατηγορούμενος φώναζε συχνά: «Όχι βία! Όχι βία! Αμαλία μου! Αμαλάκι μου! Μπουλίτσα μου». Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ζήτησε να μιλήσει για τον έρωτα στο δικαστήριο.

«Η αγάπη και η αλήθεια έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την υπομονή. Θέλω να σας πω για την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία έκφραση, καμία ερμηνεία, κανένα νόημα, σε καμία λέξη, όπως και να το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε. Η βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Οπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη και μέρα χωρίς ήλιο. Βία δεν χωράει στον έρωτα. Γκρίνια και ζήλια μπορεί, γιατί είναι αλατοπίπερο. Αν μου στερούσατε ποτέ τον ήλιο από την Ανατολή, θα τον περίμενα από τη Δύση. Αγαπάω το #MeToo. Θέλω να σας μιλήσω για τον έρωτα. Επειδή η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη και την πείραζε και ο μπαμπάς της, της έλεγα “εγώ θα σου μαγειρεύω, θα σε φροντίζω, θα γίνω η σκάλα που θα ανέβεις, Αμαλία! Αμαλάκι μου”! Όχι βία! Όχι βία! Αγαπώ όλες τις κακοποιημένες γυναίκες!».

Λίγο αργότερα, χωρίς να ερωτηθεί σχετικά, ξέσπασε για τον επόμενο προπονητή της Αμαλίας, υποστηρίζοντας ότι, όταν άλλαξε κατηγορία και προπονητή, η οικογένεια την έστρεψε προς εκείνον και την απομάκρυνε από τον ίδιο.

«Ο Λάζαρος ήταν πιο γυαλιστερός για τον μπαμπά σου! Πρέπει να γυρίσεις, να δεις και άλλα πράγματα. Αν δεν μυρίσεις τα σκατά, δεν θα καταλάβεις τη λεβάντα. Εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος, να σε βάλω στον έρωτα γρήγορα» ξέσπασε ξανά, ενώ την ίδια στιγμή αναλύθηκε σε δάκρυα και ο πατέρας του. Μάλιστα, σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο του νέου προπονητή είχε κινήσει το ενδιαφέρον της μητέρας της Αμαλίας, που έλεγε συνεχώς για την «SLK του νέου προπονητή».

Αναφερόμενος στην αρχή της γνωριμίας του με την ανήλικη αθλήτρια, ο 39χρονος υποστήριξε ότι χρειαζόταν αθλητική δουλειά λόγω του βάρους της. «Η Αμαλία ήταν μια κοπέλα αρκετά παχιά για την ηλικία της. Ως προπονητής το λέω, ασχολούμαι με το βάρος και το ύψος για να φορμαριστεί ο αθλητής. Οταν με ρώτησε ο μπαμπάς της αν το έχει με το άθλημα, εγώ του επισήμανα τα κιλά της» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό του 2010, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά στο δικαστήριο. «Το 2010 ήρθε από το κινητό του μπαμπά της Αμαλίας το εξής μήνυμα: “Τριαντάφυλλε, σ’ αγαπώ, μην το πεις στον μπαμπά”. Εγώ το είπα στους γονείς της, σκέφτηκα μήπως το έστειλε η μαμά της, αλλά όχι. Δεν το έστειλε εκείνη, αλλά πανηγύριζε για την εκδήλωση του έρωτα της κόρης της».

Εισ.: «Κάνατε κάποιο κακό; Με το μυαλό που είχατε τότε;»

Κατηγορούμενος: «Ξέρω ‘γω…»

Εισ.: «Κάνατε κάτι κακό εκείνη την περίοδο; Δώσατε αγάπη σε ένα παιδί; Αυτό πιστεύατε;»

Κ.: «Ε… Δεν έπρεπε».

Εισ.: «Δεν την πιέσατε;»

Κ.: «Τις καλύτερες κρυψώνες ήξερε η Αμαλία! Και συναίνεση που υπήρχε, δεν έπρεπε να το κάνω όμως, σε εκείνη την ηλικία που ήταν».

Εισ.: «Τότε το καταλαβαίνατε;»

Κ.: «Όχι, ήμουν φουλ τότε».

Εισ.: «Δεν νιώσατε ότι κάνατε κάποιο κακό τότε;»

Κ.: «Εγώ ήθελα να τους πω, γιατί δεν μου τη δώσατε τότε; Εγώ θα την έπαιρνα».

Εισ.: «Είπατε νωρίτερα η “ολυμπιονίκης στο ψέμα Αμαλία”. Εκείνη προχώρησε στη ζωή της, τα κατάφερε αθλητικά, φύγατε από τη ζωή της. Για ποιον λόγο τα θυμήθηκε το 2021;»

Κ.: «Σε ποιον όμιλο ανήκει η Αμαλία; Ανήκει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Η Μπεκατώρου ανήκει στον ίδιο ιστιοπλοϊκό όμιλο. Οταν έγινε η καταγγελία Μπεκατώρου, παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας. Μήπως ο κύριος πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Πειραιώς έβαλε κατευθείαν υποψήφιος για πρόεδρος της Ομοσπονδίας;»

Εισ.: «Το επανέφερε για να αποκομίσει όφελος σε κάποια Ομοσπονδία;»

Κ.: «Εκανε την καταγγελία με την Μπεκατώρου για να κλέψουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας με τον κ. Παπαδημητρίου που ήταν πρόεδρος στον Πειραιά. Αν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι πρόεδρος του ομίλου μου, θα μου βγάζει και κανένα κονδύλι. Αλλά δεν βγήκε ο Παπαδημητρίου!»