Ανοίγουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, για εσωτερικούς… «βλέπουμε»

Η κυβέρνηση ανακάλεσε σήμερα το μέτρο που προανήγγειλε… χθες, της υποχρεωτικής χρήσης μασκών από τους πελάτες στα καταστήματα εστίασης (μπουζουκιών, εστιατορίων κτλπ.)

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, από 1η Ιουνίου που θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης μόνο σε εξωτερικό χώρο, οι πελάτες δεν θα είναι αναγκασμένοι να φορούν υποχρεωτικά μάσκες, σε αντίθεση με το προσωπικό για το οποίο θα είναι υποχρεωτικό. Μάλιστα υποχρεωτική από το προσωπικό θα είναι και η χρήση αντισηπτικού.

Οι υπόλοιποι περιορισμοί στην εστίαση θα περιλαμβάνουν:

4 άτομα σε κάθε τραπέζι

1 πελάτης ανά 3 τετραγωνικά μέτρα

Απόσταση 2 μέτρων από τα τραπέζια ή σταντ

Οι εσωτερικοί χώροι των μαγαζιών εστίασης, θα ανοίξουν μέσα Ιουνίου, χωρίς να έχει ανακοινωθεί αναλυτικά τι περιορισμοί θα ισχύουν γι’αυτούς.

Όπως ανακοίνωσε, από την επόμενη Δευτέρα η αγορά τίθεται σε επανεκκίνηση, σε επτά στάδια.

Το πρώτο αρχίζει στις 4 Μαΐου με το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων.

Το 2ο στάδιο έχει αφετηρία στις 11 Μαϊου, οπότε και θα λειτουργήσει πλήρως το λιανεμπόριο.

Στο 3ο στάδιο στις 18 Μαϊου θα λειτουργήσουν τα πάρκα και οι κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι και ο ΟΠΑΠ-τυχερά παιχνίδια, σε όλες τις περιπτώσεις υπό περιορισμούς.

Στο 4ο στάδιο, από 1η Ιουνίου. επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, με χρήση μάσκας. Επίσης, τα εστιατόρια και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερκούς χώρους, επίσης υπό περιορισμούς, (υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και αντισηπτικό).

Σε 5ο στάδιο επαναλειτουργούν εντός Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Σε 6ο στάδιο, μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι.

Σε 7ο στάδιο, εντός Ιουνίου, θα λειτουργήσουν και σε εσωτερικούς χώρους εστιατόρια και καφετέριες, καταλύμματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως θα ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων που ορίζονται για τη σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.

.