23 Απριλίου, 2024

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άγνωστο το διάστημα που θα μείνει νοκ άουτ

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, άγνωστο το διάστημα που θα μείνει νοκ άουτ

Το άσχημο πάτημα του Αντετοκούνμπο, οι έντονοι πόνοι και οι φόβοι για ζημιά στο γόνατο προκάλεσαν ανησυχία αλλά όλα δείχνουν πως ο Ελληνας σταρ απέφυγε τη ρήξη χιαστού

Ο κόσμος του NBA, οι fans του μπάσκετ και οι θαυμαστές του Γιάννη Αντετοκούνμπο πάγωσαν βλέποντας τον γίγαντα των Μιλγουόκι Μπακς να λυγίζει και να πονάει έντονα κατά τη διάρκεια του τελικού της Ανατολής με τους Ατλάντα Χοκς. Η υπερέκταση του γονάτου του και το άσχημο πάτημα, προκάλεσαν ανησυχία μήπως και υπέστη μεγάλη ζημιά στους συνδέσμους και στον χιαστό του. Ωστόσο τα πρώτα νέα που φτάνουν από τις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα καθώς ο Γιάννης φαίνεται πως γλίτωσε τα χειρότερα καθώς απέφυγε τη ρήξη. Την είδηση επιβεβαίωσε ο έγκριτος σε θέματα ΝΒΑ Αμερικανός δημοσιογράφος, Έιντριαν Βοϊοναρόφσκι.

Αντετοκούνμπο: Απέφυγε τη ρήξη χιαστού

Το γόνατο του Αντετοκούνμπο δεν υπέστη ζημιά σε συνδέσμους και αρθρώσεις κατά τις πρώτες πληροφορίες, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρξει πολύμηνη απουσία λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Αυτό έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, αλλά επί του παρόντος παραμένει άγνωστο το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης. Εκτιμάται όμως ότι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους Μπακς στη συνέχεια των τελικών της Ανατολής και κατά πάσα πιθανότητα και στους τελικούς για τον τίτλο, εφόσον προκριθούν. Παράλληλα, ακόμη κι αν περάσει η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού, δεν θα είναι «παρών» αν και η επιθυμία του ήταν να βρεθεί στο Τόκιο.

Ο Greek Freak τραυμάτισε το αριστερό του γόνατο έπειτα από μονομαχία με τον Κλιντ Καπέλα στη διάρκεια του τέταρτου τελικού με τους Χοκς. Ο τραυματισμός του ήταν σοκαριστικός, εξ ου και η έντονη ανησυχία που προκλήθηκε. Το πλήγμα βεβαίως για τους Μπακς είναι τεράστιο, καθώς πρόκειται για τον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας. Ομως είναι ενθαρρυντικό πως δεν υπέστη σοβαρή ζημιά και πως κατά τα φαινόμενα δεν θα χρειαστεί πολύμηνη αποθεραπεία που θα έθετε για μήνες εκτός δράσης τον Αντετοκούνμπο.

Εκανε εξαιρετική χρονιά ο Αντετοκούνμπο

Ο Αντετοκούνμπο μέχρι στιγμής είχε 28,1 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,2 μπλοκ ανά 33 λεπτά σε 61 αγώνες στη regular season και 28,2 πόντους, 12,7 ριμπάουντ, 5,2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 37,6 λεπτά σε 15 αγώνες στα playoffs του ΝΒΑ.