28 Μαρτίου, 2024

Γηροκομείο “κολαστήριο” στο Κορυδαλλό: «Τους έβλεπα στα πατώματα χτυπημένους και με αίματα»

Γηροκομείο “κολαστήριο” στο Κορυδαλλό: «Τους έβλεπα στα πατώματα χτυπημένους και με αίματα» – Φωτογραφίες, βίντεο-ντοκουμέντο και ανατριχιαστικές μαρτυρίες στο φως

Δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκαν να είναι αφυδατωμένοι και λιποβαρείς

Σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενοι του γηροκομείου “κολαστηρίου” στον Κορυδαλλό, όπου αριθμός ηλικιωμένων βρέθηκαν μετά από έλεγχο κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής να είναι αφυδατωμένοι και λιποβαρείς.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία που έκαναν και οι δύο σε βάρος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου και του γιου ότι φορούσαν γάντια τους μποξ και χτυπούσαν τους ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσουν μώλωπες στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως τα μάτια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η εργαζόμενη στην εκπομπή του Alpha «TLive», οι συγγενείς δεν μπορούσαν να δουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές του ιδιοκτήτη του γηροκομείου και του γιου του απέναντι στους ηλικιωμένους, τους οποίους και ξυλοκοπούσαν φορώντας γάντια του μποξ, καθώς τα γεγονότα αυτά συνέπεσαν με την περίοδο της καραντίνας για τον κορωνοϊό το 2020 και είχαν απαγορευτεί οι επισκέψεις σε ανάλογα ιδρύματα.

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, ότι αρκετοί από τους ηλικιωμένους είχαν ζητήσει από τους εργαζομένους, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται να μην τους κατεβάζουν στους κάτω ορόφους, καθώς φοβόντουσαν μην πέσουν θύματα βιαιοπραγίας από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του.

Αποκαλυπτικά είναι και τα βίντεο και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο, που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας και δείχνουν τους ηλικιωμένους με μώλωπες στα μάτια. Άξιο αναφοράς είναι ότι οι κινήσεις της Περιφέρειας για το γηροκομείο ήταν διαρκής, καθώς πραγματοποιούσε ανά καιρούς εντατικούς ελέγχους στο γηροκομείο, όπου είχε διαπιστώσει σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις, είχε επιβάλλει πρόστιμα, ενώ είχε αποφασίσει και την αναστολή της άδειας λειτουργίας της δομής το 2020. Σε βίντεο και φωτογραφία – ντοκουμέντο φαίνεται ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου να φωνάζει στους εργαζομένους.

Στις αντίστοιχες φωτογραφίες φαίνονται οι ηλικιωμένοι με τραύματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στα μάτια. Η πρώην εργαζόμενη, στην καταγγελία της, σημειώνει ότι έπεφτε ξύλο απέναντι στους τρόφιμους της δομής και ότι δεν υπήρχε αρκετό φαγητό για τους ασθενείς.

«Ήταν μόνοι τους όλο το βράδυ και όταν πήγαινα το πρωί τους έβλεπα στα πατώματα χτυπημένους και με αίματα», καταγγέλλει μεταξύ άλλων η πρώην εργαζόμενη, η οποία και έκανε λόγο για πρώτη φορά ότι ο ιδιοκτήτης φορούσε γάντια και χτυπούσε τους ηλικιωμένους.