29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καραντζάς : Η δουλειά είναι πολύ απαιτητική θέλει γερό στομάχι και σίγουρα θυσίες

Γιώργος Καραντζάς

Γιώργος Καραντζάς : Η δουλειά είναι πολύ απαιτητική θέλει γερό στομάχι και σίγουρα θυσίες

Ηλίας Ταμπουραντζής
Ηλίας Ταμπουραντζής

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ωραίο χώρο, όπου μας υποδέχτηκε ο Γιώργος Καραντζάς  .

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι μιλάμε για έναν άντρα που σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται παραμένει ένα αιώνιο παιδί. Είναι ευγενικός και συνεσταλμένος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στις ΑΠΕ και είναι Fashion Model Actor @Mr Best Model Greece , ασχολείται ως επαγγελματία μοντέλο από 17 χρονών έως και σήμερα.

Γιατί έγινες μοντέλο;

Είναι κάτι που αγαπούσα πολύ από παιδί. Ο κόσμος της μόδας και της ομορφιάς καθώς και όλη αυτή η χρυσόσκονη που τα περιβάλλει είναι κάτι που με εκφράζει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου.

Πότε, πως και γιατί ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μόντελινγκ;

Στα 17 μια τυχαία συνάντηση εκείνο το καλοκαίρι καθώς πήγαινα για μπάνιο με τους φίλους μου με έναν από τους σημαντικότερους booker μου άλλαξε τελείως την ζωή και την πορεία μου.

Μίλησέ μου για τη συμμετοχή σου στην ταινία Αχιλλέα .

Giorgio Karantzas
Γιώργος Καραντζάς

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, μια διεθνή κινηματογραφική παραγωγή που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Κατής και στόχο μέσα από την προβολή της σε όλα τα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ έχει την προβολή και ανάδειξη της Ελλάδος και της πολιτιστικής της κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Στο εξωτερικό πότε και πώς πήρες την απόφαση να δουλέψεις;

Έφυγα το 2013 μέσα στην καρδιά της κρίσης και πήγα για να κυνηγήσω το όνειρό μου σε μια από τις δυσκολότερες αγορές στον χώρο της παγκόσμιας μόδας το Μιλάνο. Δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό και οι συνεργασίες που έκανα εκεί σίγουρα με πήγαν ένα βήμα παραπάνω.Τελικά οι δουλειές εκτός Ελλάδος σε βοηθάνε να αναδειχθείς περισσότερο;

Οπωσδήποτε σε πάνε ένα βήμα παραπάνω τόσο σε εμπειρία όσο και σε επαγγελματισμό. Επιπλέον επειδή η Ελληνική αγορά είναι μικρή οι παραστάσεις που έχεις αποκομίσει σε κάνουν να μπορείς να φέρεις εδώ ει πέρας οποιοδήποτε project.

Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες που έκανες;

Έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες σχεδιαστές και είναι λιγάκι δύσκολο να επιλέξω γιατί θα αδικήσω κάποιον, ωστόσο σίγουρα κάτι μου με σημάδεψε μέχρι τώρα είναι η συνεργασία μου το 2019 με τον Κωνσταντίνο Κασπίρη στο εικαστικό project Soli Dharma όπου μέσα από την καλλιτεχνική του ματιά έδωσε σε μένα έναν εντελώς καινούργιο τρόπο έκφρασης.

Στην σημερινή Ελλάδα, του κοινωνικού πανικού επιβιώνει ένα μοντέλο;

Γιώργος Καραντζάς

Κοίταξε τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ελλάδα σίγουρα ήταν πολύ δύσκολα για οποιονδήποτε επαγγελματία πόσο δε μάλλον για κάποιον που ασχολείται με τον κόσμο του θεάματος. Κατά συνέπεια υπάρχουν δύο επιλογές ή μένεις εδώ και παλεύεις με τα καλά και τα άσχημα της πατρίδας μας ή παίρνεις τον δρόμο σου για το εξωτερικό… χάχα

Ποιο θεωρείς το σημαντικότερο πρόβλημα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας;

Η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης ήταν η φυγή τον δεκάδων χιλιάδων καλά μορφωμένων νέων στο εξωτερικό, που αφού η Ελλάδα τους έδωσε όλα τα εφόδια σε γνώση εντελώς δωρεάν μέσα στα εξαιρετικά Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια αυτοί πλέον παράγουν γνώση, έρευνα και πλούτο στο εξωτερικό. Μεγάλο στοίχημα είναι τώρα πλέον σίγουρα τα κίνητρα για την επιστροφή τους.

Τι θα έλεγες στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μόντελινγκ;

Να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να τα τερματίσουν. Η δουλειά είναι πολύ απαιτητική θέλει γερό στομάχι και σίγουρα οι θυσίες που χρειάζονται, καθώς η ζωή που πρέπει να ακολουθείς είναι ζωή πρωταθλητή είναι μεγάλες.

Τι προτιμάς, φωτογραφίσεις ή πασαρέλα ,σινεμά η θέατρο ;

Όλα έχουν μια ξεχωριστή γοητεία ειλικρινά δεν μπορώ να διαλέξω κάτι και βλέπω το κάθε project ξεχωριστά.

Τα social media σήμερα πιστεύεις ότι παίζουν ρόλο στη δουλειά σου;

Γιώργος Καραντζάς

Φυσικά. Πλέον το Instagram έχει αντικαταστήσει ουσιαστικά το παλιό book που είχαμε και είναι ένας άμεσος και εύκολος τρόπος ώστε να έχει πρόσβαση στην δουλειά μας ένα ευρύτερο κοινό.

Με τις θαυμάστριες σου πως τις αντιμετωπίζεις;

Με αγάπη και σεβασμό. Αλίμονο, ποιος από εμάς που ασχολούμαστε με τον χώρο του θεάματος δεν θέλει να έχει θαυμαστές και θαυμάστριες.

Όλα αυτά τα χρόνια στο επάγγελμα ως μοντέλο είχες ανήθικες προτάσεις από άνδρες;

Όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο έτσι και στον δικό μας μπορεί να υπάρξουν και διάφορα ευτράπελα. Συνήθως αν κάποιος δεν υπερβαίνει πολύ τα εσκεμμένα δεν δίνω κάποια συνέχεια.

Αγαπημένο σου χόμπι ;

Η γυμναστική, ο στίβος (κάνω από μικρό παιδί και πολύ συχνά θα με πετύχεις στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ) και ο χορός.

Το κομμάτι γάμος και οικογένεια σε αγγίζει;

Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και γω θα θελά να κάνω κάποια στιγμή μια όμορφη οικογένεια. Προς το παρόν πάντως εστιάζω κυρίως στην καριέρα,  άλλωστε δεν έχει βρεθεί ακόμα ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. χάχα

Ετοιμάζεις κάποιες εμφανίσεις με νέα Project;

Έχω την χαρά και την τιμή να παίζω σε μια από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα. Στο ‘’Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρεύ’’ του Όσκαρ Ουάιλντ στην θεατρική μεταφορά του Τζων Όσμπρορν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού στο Studio Κυψέλης. Επίσης ετοιμάζομαι για τις εβδομάδες μόδας που έρχονται τον φετινό χειμώνα με πολλές πασαρέλες καθώς και ενδιαφέροντα editorial μόδας μέσα από φωτογραφίσεις επώνυμων φωτογράφων.Τα μελλοντικά σου σχέδια που έχεις ποια είναι τώρα ;

Να είμαι καταρχάς καλά στην υγεία μου και θα ήθελα στο μέλλον να εκπληρώνω τους στόχους που βάζω σε μόδα και υποκριτική σε ένα βραχυπρόθεσμο επίπεδο, γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας ‘’όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει’’.

Γιώργο μου σ ευχαριστώ πολύ .