28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: Πώς απάντησε σε Κούγια – «Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος» Τι είπε για δικαστήρια [video]

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε στον ποινικολόγο με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ – «Αν θέλει ο κ. Κούγιας μπορούμε να πάμε και στα δικαστήρια», είπε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και απάντησε στον Αλέξη Κούγια, μετά την ανακοίνωση του ποινικολόγου που απειλεί με μηνύσεις.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος δήλωσε πως δεν φοβάται να πάει στα δικαστήρια εάν χρειαστεί και δήλωσε περήφανος για τις αρχές και τα πιστεύω του.

«Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή αλλά θα το κάνω τώρα» είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός.

«Έχω ζήσει 3 όμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση. Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας. Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση αλλά αν θέλει ο κύριος Κούγιας μπορούμε να πάμε στα δικαστήρια».

«Εμείς οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικροί» είπε για την «επίθεση» του Αλέξη Κούγια και απάντησε σχετικά με τη δήλωση ότι οι ομοφυλόφιλοι «κάνουν σημαία την ιδιαιτερότητά τους» λέγοντας πως «δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά. Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά αυτό το οποίο γίνεται, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο.

Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρίνεται να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία» συμπλήρωσε, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε «έχω βγει δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος».

Μάλιστα, εξήγησε πως «ο κύριος λόγος που αντέδρασα ήταν γιατί αμφισβήτησε και τη δική μου ευτυχία».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στάθηκε στη χρήση της λέξης «φυσιολογικός» που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας. «Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν. Κι εγώ είμαι παιδί ”φυσιολογικής” οικογένειας» είπε.

Ο σεναριογράφος τόνισε δε πως «αυτές οι ”οικογένειες” εμπιστεύθηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να μεγαλώσει τα παιδιά τους με ένα όμορφο παραμύθι το σίριαλ «Παρά Πέντε».

Αναφορικά με την πορεία της ζωής του ο κ. Καπουτζίδης απάντησε στον κ. Κούγια λέγοντας πως «δεν μπήκα στη νομική επειδή είπα ότι είμαι γκέι, έκατσα και διάβασα», ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «δούλεψα. Δημιούργησα εγώ ο ίδιος την ευκαιρία για τον εαυτό μου.

Αλλά για κάποιους ανθρώπους, όσο και αν δουλέψεις, όσο κι αν μελετήσεις, όσο και αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου θα είσαι πάντοτε ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε. «Άρα δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του, είναι κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, ή αυτό που είμαι το θεωρούν βαρίδι, το θεωρούν ντροπή, το θεωρούν μαύρη σημαία και εγώ είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από όλα αυτά» τόνισε.

«Είμαι έτοιμος να πάω στα δικαστήρια με τον Κούγια. Είμαι πάρα πολύ προετοιμασμένος για αυτό, έχω μιλήσει και εγώ με δικηγόρο και είμαι έτοιμος και αν χρειαστεί να πάμε στα δικαστήρια, ας πάμε στα δικαστήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πριν αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στον πατέρα του. «Σήμερα ο μπαμπάς μου γίνεται 90 χρόνων, είναι τα γενέθλιά του. Θέλω να του στείλω όλη μου την αγάπη, γιατί ο μπαμπάς μου είναι πολύ περήφανος για μένα» είπε και παραδέχτηκε πως αρχικά, όπως και κάθε γονιός ενδεχομένως να σε κοιτάξει με στενοχώρια.

«Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την περηφάνια στα μάτια του» πρόσθεσε. «Ήρθα εδώ, γιατί δεν είμαι πρότυπο, ο πατέρας μου όμως είναι. Μακάρι κάποιος πατέρας να κοιτάξει το γκέι παιδί του όπως κοιτάει ο πατέρας μου εμένα, με περηφάνια».

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σε επιστολή που έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε στον γνωστό ηθοποιό και σεναριογράφο λέγοντας:

«Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια».