29 Μαρτίου, 2024

Γιατί πραγματικά παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη: Όλοι το ψιθυρίζουν, αλλά δεν το λένε δημόσια

Γιατί πραγματικά παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη: Όλοι το ψιθυρίζουν, αλλά δεν το λένε δημόσια

Τι είναι αυτό που όλοι ψιθυρίζουν, αλλά κανείς δεν το λέει δημόσια για τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.

Βουίζει ο τόπος στους διαδρόμους της Βουλής και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια για τους πραγματικούς λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όμως κανείς δεν τολμά να το πει ακόμα δημόσια.

Είναι πληροφορία που διακινείται από στόμα σε στόμα, αλλά κανείς δεν την εκφωνεί δημόσια – για ευνόητους λόγους:

H παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, έγινε για να διευκολύνει η κυβέρνηση την εκλογή του, αντίπαλου του, Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά για να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τον έλεγχό του το τρίτο κόμμα της Βουλής – κυρίως για μετεκλογική «χρήση».

Αυτό εξηγεί – σε όσους δίνουν βάση σε αυτή την πληροφορία – γιατί ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να αναφερθεί στους «εθνικούς λόγους» που οδήγησαν στην «επισύνδεση».

Τι να πει; Ότι άκουγε τον Νίκο Ανδρουλάκη για να αποκτήσει «επιχειρήματα» προς ενίσχυση του Λοβέρδου, που εμφανώς ήταν ο εκλεκτός του εκείνη την περίοδο;

Πιο απλά: Χρησιμοποιήθηκε ο ήδη ενεργός μηχανισμός παρακολούθησης πολιτικών – η κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάσει την πληροφορία της «Καθημερινής» για ακόμη 7-8 πολιτικά πρόσωπα – για παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος.

Πάντως υπαινιγμοί που συνδέονται με αυτή την πληροφορία έγιναν ήδη στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε κατά πρόσωπο στον Πρωθυπουργό ότι η παρακολούθηση οργανώθηκε από τον ίδιο για «να ελέγξει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ».

Τα ίδια υπαινίχθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Μιχάλης Κατρίνης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος και άλλα στελέχη: «ο Μητσοτάκης ήθελε ένα βολικό ΠΑΣΟΚ».

Εφόσον αυτός ήταν ο λόγος – και ο στόχος – της παρακολούθησης η υπόθεση των υποκλοπών εμπλουτίζεται με δυο νέα στοιχεία.

Πρώτο, ο Μητσοτάκης έκανε κάτι χειρότερο από αυτό που ξέρουμε ως τώρα και δεύτερο ο Λοβέρδος δεν έχει θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η πλευρά του σκανδάλου πρέπει να αποσαφηνιστεί άμεσα. Πρωτίστως από το θύμα της παρακολούθησης.