25 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, η Ελλάδα διανύει την καλύτερη περίοδο επενδύσεων (video)

Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, η Ελλάδα διανύει την καλύτερη περίοδο επενδύσεων

«Δεν δέχομαι ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας πρωθυπουργός που απειλεί την Δημοκρατία»

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (22/8) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Η Ελλάδα διανύει την καλύτερη τουριστική επίδοση όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο επενδύσεων όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο εξαγωγών όλων των εποχών» ανέφερε.

«Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας. Αυτά δεν έχουν γίνει μόνα τους» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πέρσι, είχαμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη»

Όπως σημείωσε ο υπουργός: «δεν έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, όπως λέγεται, αλλά είμαστε 6οι στην ΕΕ. Γιατί έχει συμβεί αυτό; Πέρσι, είχαμε τον χαμηλότερο πληθωρισμόσε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι ο Πούτιν θα κάνει εισβολή στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο του 2022 η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη πτώση πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη. Είχαμε πει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό, αλλά το δεύτερο θα έχουμε χαμηλό και στο σύνολο του έτους θα είναι ο πληθωρισμός ανάλογος όλων των χωρών της ΕΕ».

«Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί ανάλογα με τις διεθνείς τιμές»

Εστιάζοντας στις τιμές των καυσίμων ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε «έχουν μειωθεί ανάλογα με τις διεθνείς τιμές. Βγαίνουν οι βενζινοπώλες και μιλούν μόνο για τα πρατήρια που πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές».

«Έγιναν πολλοί έλεγχοι και επιβλήθηκαν και πρόστιμα μέσα στο καλοκαίρι για όσους ακόμη και για λίγο πωλούσαν πάνω από το επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως, δεν επαληθεύτηκαν όσοι προέβλεπαν πως θα αγγίξει τα 3 ευρώ η τιμή του λίτρου, αλλά ο ίδιος που μιλούσε από καιρό για την σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών.