Φρίκη στην Κω: 55χρονος επιχειρούσε να βιάσει γυναίκες σε νεκροταφείο – Πώς έκανε τις επιθέσεις

Φρίκη στην Κω: 55χρονος επιχειρούσε να βιάσει γυναίκες σε νεκροταφείο – Πώς έκανε τις επιθέσεις

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών

Ένοχος για απόπειρα βιασμού κατ΄ εξακολούθηση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου ένας 55χρονος από την Κω, ο οποίος έκανε επιθέσεις σε γυναίκες σε νεκροταφείο θέλοντας να τις βιάσει.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού αλλά και το αίτημα για αναστολή της ποινής.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τις πράξεις του

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 55χρονο αναφέρει ότι κρίθηκε ένοχος καθώς την 17η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:30 και την 21η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00, στο νεκροταφείο της Κω, ενεργών με πρόθεση, και έχοντας αποφασίσει να τελέσει το έγκλημα του βιασμού, άρχισε την εκτέλεση της αξιόποινης πράξης του, η οποία και τις δύο φορές δεν ολοκληρώθηκε για λόγους ανεξάρτητους από τη βούλησή του.

Συγκεκριμένα, την 17η Ιανουαρίου 2019 ώρα 14:30 στον ανωτέρω τόπο, προσπάθησε να εξαναγκάσει με σωματική βία το θύμα σε ανοχή γενετήσιας πράξης.

αστυνομια-περιπολικο
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Αφού την αγκάλιασε, την έσπρωξε σε χωράφι δίπλα στο νεκροταφείο, την έριξε στο έδαφος, της έπιασε το στήθος, της έγλειψε τον λαιμό και το στήθος, την τράβηξε από τα μαλλιά και προσπάθησε να τη γδύσει με σκοπό να την εξαναγκάσει σε συνουσία, ενώ εκείνη όλη την ώρα αντιστεκόταν, τον απωθούσε με τα χέρια της και φώναζε. Η εκτέλεση της αξιόποινης πράξης του δεν ολοκληρώθηκε επειδή εμφανίστηκε τρίτο άτομο και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή.

Περαιτέρω, την 21η Ιανουαρίου 2019 ώρα 14:00, στον ίδιο τόπο, ενώ το θύμα έφευγε από το νεκροταφείο, την πλησίασε, την τράβηξε από τα χέρια, την έσπρωξε προς το βαν του και επιχείρησε να τη βάλει μέσα σε αυτό με προφανή σκοπό να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει στη μέση την προηγούμενη φορά, δηλαδή να την εξαναγκάσει σε ανοχή γενετήσιας πράξης.

Η εκτέλεση της αξιόποινης πράξης του δεν ολοκληρώθηκε επειδή το θύμα έβαλε τις φωνές, με συνέπεια να εμφανιστεί τρίτο άτομο και να αναγκαστεί να την ελευθερώσει.

Είχε κατηγορηθεί ξανά για βιασμό

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για βιασμό, για τον οποίο αθωώθηκε αμετάκλητα στον πρώτο βαθμό με την από 3 Ιουνίου 2013 απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Ρόδου, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Ειδικότερα απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν αποπειράθηκε να βιάσει την φερόμενη ως θύμα και ότι την φίλησε, ότι εκείνη μεθόδευσε την καταγγελία γιατί διαπίστωσε ότι είχε σχέση με μια υπήκοο Βουλγαρίας και ζήλεψε και περαιτέρω ότι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας είχε προσεγγίσει τον εργοδότη του και του ζήτησε να του καταβληθούν 3.000 ευρώ για να μην καταθέσει εις βάρος του, ποσό που μείωσε στα 1000 ευρώ σε συνάντηση που είχε μαζί του σε δεύτερο χρόνο. Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημήτρη Ζιώγας.

 704 total views,  2 views today

.