Φοβερή απόφαση στη Γαλλία – Τέλος της χρίσης των μπούρκινι στις δημόσιες υπηρεσίες

ΦΟΒΕΡΟ! Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΕΛΟΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΥΡΚΙΝΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝ – Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ή ΘΑ ΒΟΥΤΗΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΨΗ ΤΗΣ;

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε ότι το μπουρκίνι δεν πρέπει να φοριέται σε δημόσιες πισίνες στη Γκρενόμπλ, όπως μεταδίδει ο Guardian σε ένα πρώτο ίσως δείγμα της πολιτικής που πλέον όχι μόνο θα ακούγεται αλλά θα υλοποιείται στην Γαλλία.

Η άνοδος της Μ. Λεπέν στις γαλλικές εκλογές (τόσο προεδρικές όσο και βουλευτικές) και το “κάζο” του Ε.Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές δείχνουν πλέον καθαρά ότι η Γαλλία οδεύει στην υλοποίηση της δεξιάς ατζέντας καθώς κάθε απόφαση εκτροπής από αυτή θα έχει τον κίνδυνο απλά της μη υλοποίησης της.

Τα  μαγιό που καλύπτουν το σώμα – τα οποία αφήνουν εκτεθειμένα μόνο το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια – φοριούνται συχνά από μουσουλμάνες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη σεμνότητά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους.
Το δημοτικό συμβούλιο της Γκρενόμπλ είχε ψηφίσει υπέρ της επιτρεπόμενης χρήσης μπουρκίνι στις 16 Μαΐου, πυροδοτώντας τρομακτικό κύμα διαμαρτυρίας από δεξιούς (κατά κύριο λόγο) πολιτικούς που έβλεπαν τις παραδοσιακές αξίες της Γαλλίας να καταπατούνται. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών η πράξη της Γκρενόμπλ «ακυρώθηκε οριστικά».

 354 total views,  2 views today

.