Φωτιά στο Πεδίο του Άρεως: Συνέλαβαν ύποπτη, πυρήνες αποσταθεροποίησης – «Είμαστε πολλοί δεν θα γλιτώσετε»

Φωτιά στο Πεδίο του Άρεως: Συνέλαβαν ύποπτη, πυρήνες αποσταθεροποίησης – «Είμαστε πολλοί δεν θα γλιτώσετε»

Ποιες οι πληροφροίες για πυρήνες αποσταθεροποίησης που βάζουν φωτιές σε όλη την Ελλάδα; Εμπρηστές και συλλήψεις.

Συναγερμός σήμανε περίπου στις 5:30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως όπου επιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο καθώς στελέχη της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα με μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχει διατεθεί και ήταν σε επιφυλακή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά και όχημα της πυροσβεστικής.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ενημερώθηκε άμεσα από το διευθυντή Πάρκων και Αλσών και υπεύθυνο για το Πεδίο του Άρεως Ε. Κοκμοτό, από τον οποίο και ζήτησε να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας.

Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης.

Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».

Συλλήψεις εμπρηστών – πυρήνες αποσταθεροποίησης σε όλη την Ελλάδα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ένας 30χρονος που συνελήφθη στην Καλαμάτα για εμπρησμούς από πρόθεση. Σύλληψη και στη Φωκίδα για την πυρκαγιά που προκάλεσε εκκένωση τριών οικισμών.

Στη σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα προχώρησαν οι Αρχές στην Καλαμάτα, με τον συλληφθέντα να αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και, μάλιστα, κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω φέρεται να είχε εμπλοκή και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών.

Ήδη σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας πολύ βαριές κατηγορίες.

Παράλληλα, υπήρξε σύλληψη και στη Φωκίδα όπου ένας 60χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο συγκεκριμένος έκανε εργασίες και ένας σπινθήρας προκάλεσε την πυρκαγιά.

Οι συλλήψεις έρχονται σαν συνέχεια των καταγγελιών που έγιναν για έναν άνδρα επάνω σε δίκυκλο στην Ηλεία, όπου από τα σημεία που περνούσε στη συνέχεια ξεπηδούσαν πύρινα μέτωπα, αλλά και της ανεύρεσης μεγεθυντικού φακού στον Υμηττό από ομάδα εθελοντών αλλά και των καταγγελιών για γκαζάκια σε Πετρούπολη και Περιστέρι…

 114 total views,  2 views today

.