20 Απριλίου, 2024

Φωτιά Αττική: Πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ

Φωτιά Αττική: Πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ

Τραγικά τα νέα της τελευταίας στιγμής – Ο άνθρωπος που τραυματίστηκε έχασε τη μάχη

Πέθανε ο κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που διακομίστηκε νωρίτερα στο ΚΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική. Ο εθελοντής πυροσβέστης, που ήταν μόλις 38 ετών, νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου έχει ως εξής:

Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ  κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών  με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης  επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν δραματικές ώρες καθώς η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του OPEN είναι δραματικά:

haos3.jpg
OPEN TV
haos.jpg
OPEN TV

Φωτιά Αττική: Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά – Καίγονται σπίτια

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Αττική, με τις φλόγες να έχουν μπει στο Κρυονέρι και να καίνε σπίτια. Σύμφωνα με το OPEN δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή του Κρυονερίου.

egklobismenos.jpg
OPEN TV

Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξε λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου μεγάλη αναζωπύρωση και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν ήδη καεί σπίτια.

Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στη Μαλακάσα, που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, υπάρχει «μεγάλο μέτωπο». «Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους».

Όπως μετέδωσε μάλιστα ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος οι φλόγες τύλιξαν νωρίτερα την Παρασκευή εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν όλο το βάρος των επιχειρήσεων στο εργοστάσιο προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά. Το εργοστάσιο είναι στο φανάρι του Καπανδριτίου ενώ οι καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρο τον Αττικό ουρανό.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στις Αφίδνες, όπου σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Eπιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Εκκενώθηκαν Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Λίμνη Μαραθώνα και Καλέντζι

Υπενθυμίζεται ότι το 112 έστειλε SMS για να εκκενωθούν οι περιοχές Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Σφενδάλη και Μαλακάσα. Λίγο πριν τις 14:30 υπήρξε εισήγηση για εκκένωση της Λίμνης Μαραθώνα και της περιοχής Καλέντζι καθώς η πυρκαγιά κινείται προς τα εκεί.

Κικίλιας: Εννέα άτομα σε νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου βρέθηκε ανέφερε πως το ΕΚΑΒ διακόμισε 9 περιστατικά σε νοσοκομεία. Εξ’ αυτών οι πέντε είναι εγκαυματίες, ένας είναι τραυματίας και τρεις έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ίδιος είπε ως από τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησε η εκκένωση του γηροκομείου Νέα Θάλπη που βρίσκεται στον Αγιο Στέφανο, με τους ηλικιωμένους να μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Παπαμακάριστος» και «Ελπίς».

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όπου απαγορεύεται από χτες η κίνηση όλων των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική, εξέδωσε τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθούν οι οδηγοί.

Ειδικότερα:

  • Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) για τα ΙΧ και μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας) για τα φορτηγά.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)
  • Επισημαίνεται ειδικά για τα φορτηγά, θα ακινητοποιούνται στα όρια Μαγνησίας όσα έρχονται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και όσα ξεκινούν από Φθιώτιδα στα όρια της Βοιωτίας. Εκεί θα είναι ο τελικός σταθμός για όσα έχουν προορισμό την Αττική, ενώ τα υπόλοιπα, με προορισμό Πελοπόννησο, θα εκτρέπονται μέσω Θερμοπύλων- Λειβαδιάς.
  • Για τα ΙΧ και άλλα μικρά οχήματα, που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα γίνεται εκτροπή από Α/Κ Θηβών (χ/θ 90,000) και τελικώς διεξαγωγή της κυκλοφορίας τους από την Επ. Οδό Θηβών – Μουρικίου και ακολούθως από Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.
  • Αναστρόφως, όσα οχήματα θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη θα ακολουθούν το δρομολόγιο Π.Ε.Ο Ελευσίνας- Θηβών, Επ.Ο. Μουρακίου- Θηβών- ΠΑΘΕ.
3232815.jpg
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας.
  • Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.